Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından yayınlanan genelgeyle belirlenen araçlar dışında Balıkesir'e giriş ve çıkışlar yasaklandı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında yayınlanan genelgeyle Balıkesir'e araç giriş-çıkışı gece yarısı itibariyle durduruldu. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bilim kurulunun önerileri doğrultusunda alınan yeni tedbirleri açıklamış ve 30 büyükşehir ile Zonguldak'a gece yarısından itibaren giriş çıkışların 15 gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu. Balıkesir'de saat 00.00'ı gösterdiği sırada polis ve jandarma ekipleri şehrin giriş ve çıkışlarında önlem aldı.

00.01 itibarıyla ise şehrin giriş noktalarına bariyerler yerleştirilerek yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri için yollar tek şeride düşürüldü.
Ekipler genelgeye göre özel araçların kente giriş çıkışına izin vermedi, sürücüleri de bu konuda bilgilendirdi.

Vali Ersin Yazıcı da, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu ile birlikte jandarma ve polis uygulama noktalarında incelemelerde bulundu.

Vali Ersin Yazıcı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Balıkesir'in giriş çıkışlarında 18 kontrol noktası kurulduğunu belirtti.

SAĞLIK KONUSU HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ VE DEĞERLİDİR
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgeler doğrultusunda alınan ve alınacak tedbirlerin hassasiyetle uygulanması gerektiğini belirten Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda ilimizde uygulanmak üzere gönderilen talimatlar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. ve 72. Maddesi gereği bu gece 00.01 itibariyle; Balıkesir'in giriş-çıkışlarında istisna ile belirtilen araçlar hariç, diğer tüm araçların giriş-çıkışı durdurulmuştur. Balıkesir'e giriş çıkışlar yasaklandı, yolda olanlar geri gönderiliyor.

Jandarma ve Emniyet birimlerimiz tarafından tüm önlemler alınmıştır. Koronavirüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor ve gerekli tedbirleri süratle hayata geçirmeyi sürdürüyoruz.

Lütfen şehirler arası yolculuk yapmayalım. Sosyal mesafe kurallarına ve hijyene azami dikkat edelim.

Devletimiz tüm kurumlarıyla görevinin başındadır. Zaman mefhumu gözetmeksizin millete hizmet ediyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız tam bir işbirliği içerisinde bu mücadelenin içerisinde yer almaktadır.

Bu zorlu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız. Yeter ki kurallara, yönlendirmelere uyalım ve mutlaka evlerimizde kalmaya devam edelim. Alınan tedbirlerin herkesin yararına olduğunu aklımızdan hiç çıkarmayalım. Bana bir şey olmaz mantığının yanlış olduğunu, hep aklımızda tutalım. Tedbirleri ne kadar sıkı uygularsak bu süreci de o kadar hızlı atlatacağımızı lütfen unutmayalım.

Sağlık konusu her şeyden daha önemli ve değerlidir. Sabırlı olalım ve evde kalalım."

GİRİŞ ÇIKIŞLAR 15 GÜN SÜREYLE DURDURULDU
Balıkesir-Manisa, Susurluk-Mustafakemalpaşa, Bandırma-Karacabey, Gönen-Çanakkale, Gönen-Yenice, Edremit-Küçükkuyu, İstanbul-İzmir Otoyolu (Susurluk Gişeler, Kuzey Gişeler, Batı Gişeler, Savaştepe Gişeler), Savaştepe-Soma, Sındırgı-Simav-Akhisar, Balya-Yenice, Ayvalık-İzmir, Dursunbey-Tavşanlı-Kütahya, İvrindi-Bergama, Kepsut-Mustafakemalpaşa karayolunda oluşturulan noktalarda giriş ve çıkışlar jandarma ve polis ekiplerince kesildi. Kontrol noktalarına gelen özel araçlar, ekipler tarafından geri çevrildi. İzin belgeleri bulunan TIR ve kamyonların ise girişlerine izin verildi.

Editör: Haber Merkezi