Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar bayram namazını camilerde salgın tedbirlerine uyarak kıldı.

Balıkesir'de yüzlerce vatandaşlar bayram namazını eda etmek için Zağnos Paşa Camisini tercih etti. 

Erken saatlerde gelen vatandaşlar camii içerisiyle avluyu doldururken, çok sayıda cemaetin kaldırımda saf tuttuğu gözlendi.

Ezan öncesi caminin içinde ve avlusunda yerlerini alan vatandaşlara sosyal mesafe kurallarına uymaları amacıyla uyarılar yapıldı.

PROTOKOL TAM KADRO

Zağnos Paşadaki bayram namazına il protokolü tam kadro katıldı. 

Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Adil Çelik, Yavuz Subaşı,  AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsileri  Zağnos Paşa Camisinde kılınan bayram namazının ardından bahçede vatandaşlarla bayramlaştı.

PAŞANIN RUHUNA FATİHA

Ardından Zağnos Paşa türbesine geçen prokotol, burada fetih ordusu komutanının ruhuna dua okudu.

Bayramlaşma sonrası camii karşısında bulunan Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol'a ait  çay ocağına geçen protokol üyelerine burada çay-simit-peynir ikram edildi.


Vali Hasan Şıldak, İslam alemine ve ülkemize  huzur, sağlık ve saadet getirmesi temennisinde bulunduğu bayramda, vatandaşlara trafik kurallarına uymaya çağırdı.

 

Editör: Haber Merkezi