Balıkesir Kent Konseyi, darbe girişiminin yaşandığı ve tarihe Milli Direniş ve Milli Diriliş Günü olarak geçen 15 Temmuz'da Balıkesirlilerin sergiledi dik duruşa dikkat çekti.  

Kent Konseyi'nin mesajı şöyle: 

Kıymetli Hemşehrilerimiz,

15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri ve devlet kademeleri içinde yapılanmış bir grup terörist, ülkemizin geleceğine ipotek koymak istemiş, devletimize ve aziz milletimize kastetmiştir. Ancak tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu yüce Türk Milleti askeri darbe görünümlü bir işgal girişimi olan bu kalkışmayı kendine yakışır bir biçimde bertaraf etmiştir. Milletin tankını, tüfeğini ve uçağını millete doğrultan karanlık odaklara karşı tüm vatandaşlarımız vatan sevgisiyle dolu yüreklerinden, inançlarından ve demokrasiye olan bağlılıklarından aldıkları güçle hainlerin karşısında dimdik durmuşlardır.

Millet iradesine yönelik yapılan bu kalkışma bizzat milletimiz tarafından saf dışı bırakılmış ve 81 vilayetiyle tüm Türkiye’de örneği görülmemiş bir kahramanlık destanı yazılmıştır. 15 Temmuz sadece bir darbenin püskürtülmesi hadisesi değildir. Büyük Türk milletinin tarihini kendi iradesiyle, kanıyla canıyla yazdığının bütün dünyaya bir kere daha ilan etmesidir.

Kuvay-ı Milliye Şehri Balıkesir’in yiğit evlatları 15 Temmuz gecesi, Koca Seyit’in, Alacamescit’teki 41 Bayrak Adam’ın ve Hasan Basri Çantay’ın torunlarına yakışır bir biçimde destansı duruşun örnekliğini sergilemişlerdir.

15 Temmuz gecesi ve devam eden gecelerde Demokrasi Nöbetlerinde bir an olsun meydanı boş bırakmayan hemşehrilerimiz; Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Galiçya’da, Yemen’de, Kosova’da ve Malazgirt’te de cepheleri bir an olsun terk etmeyen kahraman ve necip ecdadımıza layık torunlar olduklarını kanıtlamışlardır.

Her türlü lanetlemeyi hak eden menfur darbe ve işgal girişiminde ülke olarak yaşadığımız en uzun gecenin nasıl aydınlık bir sabaha döndüğüne şahitlik ettiğimizin 4. Yıldönümündeyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda, Kuvay-ı Milliye hareketi ile Anadolu Coğrafyasında kurtuluşun ilk meşalesini tutuşturan Balıkesir, kök saldığı geçmişi modern dünyanın en parlak gündüzüne taşıyarak Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini yakalamaya yönelik tüm çalışmaların da aynı şekilde meşalesini tutuşturacaktır.

15 Temmuz Demokrasi Zaferimizin 4.yılında vatanımızın, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığı, birliği ve geleceği için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; şanlı gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz.

BALIKESİR KENT KONSEYİ 

Editör: Haber Merkezi