Geçen Perşembe günü Ayvalık ilçemizde seçim çalışmasına katıldım. Ayvalık'ta hava sıcak, aynı zamanda pazar. 
Derdimiz Ayvalık'ta seçim üzeri sıkılmadık el, dokunulmadık yürek bırakmamaktı.
İlçede dolaşırken gördüm ki, burası sanki bir Avrupa ülkesi. Ramazan ayında olduğumuzdan bir çoğunun haberi yok.
Restoranlar kafeler ağzına kadar dolu, ellerde sigaralar, sokaklarda yarı çıplak bayanlar, yarı dolu içkili mekanlar. 
Bizler çarşıda pazarda geziyor, el sıkıyor, hal hatır soruyor, partimizin broşürlerini mekan mekan dağıtıyor. Milletimizden gelecek Türkiye'si, AK Partim ve Reis için oy istiyor, devam inşallah diyoruz.
Hava çok sıcak, bir de oruçlu olduğum için nefes alamıyor, sanki boğuluyordum. 
Derken saat 17.00 civarı Cunda Adası'na geçtik. Sözde ben iyi Müslümanım ya, niyetim ilk önce İkindi namazını kılmak, arkasından seçim çalışmasına katılmaktı. 
Namazımı kiliseden bozma bir camide kıldım. Sonra sahadaki ekibi aramaya başladım. Restoranlar da rakı balık Ayvalık değimi, tam manasıyla geçerli. 
Bizlerin niyeti buralardaki insanlara broşür dağıtmak, Reisin selamın aktarmak, AK Partime ve Cumhur ittifakına destek istemek. Ardından hem de afiyet olsun deyip, derdimizi anlatıp, ayrılırken oturanlara iyi günler, mekan sahiplerinde hayırlı işler dilemekti. 
O mekanlarda oturup yeyip içenlere, mekan sahiplerine, yatak odası kıyafetiyle sokaklarda gezenlere bir an kızarak baktım, ben Cenneti garantiledim ya. Yazık bu insanların hepsi Allah'a isyan ediyor, cehenneme odun olacaklar diye düşündüm.
Bir an içki ve restoranlar dan yayılan yemeklerin kokusu midemi kaldırdı, hızlıca oradan ayrılıp, sahil kenarında bir köşeye oturup düşünmeye daldım.
Ben bu insanlara şimdi kızıyorum ya, yarın ahiret gününde kızdığımı bu insanlar benim karşıma çıksa.
Ey Gafur Seni Allah'a şikayet edeceğiz, Sen Helali haramı bilen din deseler, Arkasın dan sen bir Ramazan günü seçimler var diye Cunda Adası'na gelmiştin. Bizler o restoranın işletmecisi, bu yanımızdakiler de o mübarek Ramazan günü içki servisi yaptığımız gençlerdi.
O gün, sen sadece bizlere AK Parti broşür bıraktın, Erdoğan'a destek, vekillere oy istedin, ama şunu bize demedin. 
Abilerim, kardeşlerim biliyor musunuz Ramazan ayındayız. Sizler Müslüman değil misiniz, bu İşletmeleri çalıştırmakla Allah'a İsyan ediyor, eğer tövbe etmez, günahta ısrar ederseniz, yeriniz cehennemdir diye bizleri uyardın mı.
Uyarmadın, hatta bize kızgınlıkla, nefretle baktın. Eğer o gün bizleri uyarsaydın, belki bu iki genç de, bizler de tövbe etmiş, bu hesap gününde boynumuz bükük olmazdık.
Sen o gün kibrinle, bize bunu çok gördün derlerse ne yaparım diye düşündüm.
Bir anda gözlerim karardı, sanki dünya ayaklarımın altından kaydı. Mideme sancı, böğrüme bir hançer saplandı.
Baktım ki karşıda bir minibüs, kaçarcasına bindim. Oradan Ayvalık terminal, saat 22'de Balıkesir'deydim. 
Bütün yolculuk boyunca gözyaşları içerisinde, Rabbimden Af diledim, Allah'ım biz ne yapıyoruz diye. 
Selam ve dua ile