Sosyal medya nedir?

İnsan bu mecrayı niçin bu denli ciddiye alır? Niçin hiç tanımadığı insanlarla arkadaş olmak ister ve saygısızlık eder? Aslında bu hem sosyolojinin hem psikolojinin hem de ahlak polisinin alanına girer.

Demokrasiyi olmazsa olmaz olarak gören ve buna yürekten inanan birisi olarak Türkiye’de sosyal medyanın ya tamamen kapatılması ya da denetim altına alınması gerektiğini düşünüyorum. Zıvanadan çıkmış birtakım mahfillere ivedilikle neşter vurulmalı, yurt dışı kaynaklı hesaplara da erişim engeli getirilmelidir.

Bizim bu sosyal medyadan bir fayda göreceğimiz yok! Bunu söylerken aklıma on on beş yıl evvel geliyor. İnsanlar daha naif, daha içten, daha samimi, daha değergam idiler. Dostluklar bile daha sağlam ve kalıcıydı.

Sosyal medyada tartışıp yılların dostluklarını bitiren ne kadar çok insan gördük. Birbirlerine olmadık küfürleri ve hakaretleri ederek, bütün değerlerin içini boşaltarak birbirlerini cümle âleme rezil eden onca insan sahi bunu neden yaptı/yapıyor?

Herkeste kendini bir ispatlama, tanıtma, şöhret olma, göze girme merakı bu sosyal medya ile başladı. Köydeki kadın bile Facebook'ta arkadaş edinme hevesine kapıldı. Hayatında iki kitap karıştırmamış lise mezunu arkadaş, bir bakıyorsunuz nasıl başardıysa yüz binlerce takipçi edinmiş! Ve buradan aklına ne geliyorsa, kime kızdıysa, kiminle bir sorunu varsa hedef gösteriyor, o insanı binlerce insana linç ettiriyor... Bazıları da devlete yol yordam göstermeye cüret ediyor!

"Sosyal linç" bu toplumda neredeyse kanıksandı!

Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni doğum yapmış kızına, hayata henüz merhaba demiş bebeğine ahlaksızca saldıran tipler sayıca hiç de az değiller zira her gün bir başka masuma saldırıyorlar! Belli merkezlerden kontrol edilen bu tipler gelen işaret üzerine hedeflerine itibar suikastına ve ardından küfür ve hakaretlerle saldırmaya başlıyorlar!

Facebook, Instagram, Twitter, Youtube vs... mecralar biz Türk milletine hakikaten çok pahalıya mal oldu. Bir avukat arkadaşım sosyal medya yüzünden boşanma sayısında çok ciddi ve hatta korkutucu artışlar olduğunu söyledi. Tanıdığı, tanımadığı kadına veya erkeğe aile mefhumunu hiçe sayarak musallat olan tipler yüzünden meğer ne facialar yaşanıyormuş!

Sadece bu mu?

Ya dolandırıcı çeteleri, fuhuş şebekeleri, terör örgütleri! Bunlar artık herkesin hesapları arasındalar! Bir de insanlar, kendilerini gizleyen, farklı gösteren bu insanlara kanmakta ve olmadık sorunlarla karşılaşmaktalar.

Sosyal medya bu toplumun kanayan yarası olmuştur.

Acilen çok ciddi bir düzenleme ile devletin bilgisi dâhilinde bu mecralara giriş yapılmalıdır. Bir insan devletten gizli ne paylaşabilir ki? Zaten bir insan bir şeyi devletten gizliyorsa muhtemelen suç işliyordur!

MHP ve lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin sosyal medya duruşunu destekliyorum. Sosyal medya ya tümüyle kapatılmalı ya da sınırları konmalıdır. Bir devletin sosyal medya üzerinden yürüyen efkârıumumiyesi böyle başıboş bırakılamaz!

Biz gülüp eğlenip, sosyalleşip mutlu olalım diye, merkezi dünyanın öbür ucunda olan bu platformlar acaba babalarının hayrına mı bize hizmet vermekteler? Gerçekten de buna inanan var mı?

Bu mecralar hayatımıza girdiğinden beri sosyal hayatımız hakikatte bir facia! Dedikodular, iftiralar alabildiğine çoğaldı, ahlaka mugayir oluşumlar arttığı yetmezmiş gibi bir de bu güruh kendi aralarında sımsıkı kenetlendiler ve hatta kendilerine azıcık dokunan olursa vay o insanın hâline! O insanı günlerce linç edecek güce ulaştılar!

Hasılı sosyal medya bir yönüyle içimizdeki düşmandır!