Kepsut 125. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Tema Vakfı tarafından Yeşil Yaprak ile ödüllendirildi. Ödülü Tema Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Korhan Yakut’tan alan Okul Müdürü Mustafa Solak, "Okulumuz 2006 yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlamasına rağmen 5 yılda önemli başarılara imza atmıştır. 2010 eğitim-öğretim yılında okulumuz, Çevre ve Orman Bakanlığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi'nde il birincisi olarak 'Yeşil Bayrak' aldı. Yine aynı yıl içerisinde Sağlık Bakanlığı ve Mili Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi' kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Bu yılda iki yıldır sürdürmüş olduğumuz Tema Vakfı’nın Yeşil Yaprak projesinde Balıkesir ilinde 70 okul arasında dereceye girerek 'Yeşil Yaprak' ödülünün sahibi olduk. Biz öğrenci sayısı 160 olan mütevazi bir okuluz. Ancak sayımızın az olmasına rağmen gerek öğrencilerimiz gerekse öğretmen arkadaşlarımız büyük çaba ve gayret sarf etti ve bahsettiğim ödülleri okulumuza kazandırdılar.

Bu vesileyle desteğini üzerimizden esirgemeyen başta  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Aydoğdu’ya, projeyi iki yıldır yürüten proje danışman öğretmenimiz Serdar Eroğlu’na  öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Konuşmasının sonunda Okul Müdürü Mustafa Solak, Yavru Tema Takımının çalışmalarına destek verilmesi amacıyla Okul Aile Birliği'nin Hesap numaralarını vererek "Vatandaşımızın yapacağı katkılarla ağaçlandırma faaliyetlerimizi daha da yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

'Yeşil Yaprak' ödülünü Tema Balıkesir İl Temsilcisi Korhan Yakut, okul müdürü Solak'a takdim etti.

Okul Müdürü Mustafa Solak’ın ardından söz alan Tema Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Korhan Yakut ise, "Okulunuzu bugüne kadar ziyaret etme fırsatımız olmadı. Çalışmalarınızı Proje sorumlusu Serdar Eroğlu'nun göndermiş olduğu aylık raporlardan takip ettik. İki yıl süresince bir çok alanda ağaçlandırma faaliyetinde bulundunuz. Başta Susurluk Aziziye bölgesine, Kepsut Kışla Bölgesine, Kepsut Beyköy Bölgesine ve okulunuz bahçesine ağaçlandırma çalışmaları yaptınız. Orman köylerini ziyaret ederek erozyon konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptınız. Kısacası bu ödülü fazlasıyla hakkettiniz" diye konuştu.

Konuşmasına Tema Vakfını tanıtarak devam eden Yakut, şunları söyledi: “Bu proje eğitimsizlik ve yanlış tarımsal uygulamalar nedeniyle doğanın tahrip olmasını ve erozyonu önlemeyi amaçlıyor. Ülkemizde saniyede 16 ton, yılda 500 milyon ton verimli toprak, erozyon sebebiyle yok olmaktadır. Bu gerçekten yola çıkarak, 14 milyon nüfusa ulaşan orman köylülerini bilinçlendirmeliyiz.  Öncelikle toprağımızı arazi eğimine paralel değil dikey olarak sürmeliyiz. Hayvanlarımızı ormanda otlatmamalı, meralarımızı ıslah etmeliyiz. Erozyon'un en önemli nedenleri kaçak orman kesimi ve orman yangınlarıdır. Kaçak kesim yapanları ve orman yangınlarını  gördüğümüzde acilen Alo 177 Orman Yangın Hattına bildirmeliyiz.” Muzaffer KARAKOYUN

Editör: Haber Merkezi