Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, "Marmara Denizi'nin en önemli sorunları kirlilik ve yasak avlanmadır" dedi.

Kocaman, Erdek Belediyesinin, Erdek Körfezi'ne yapay resif bırakmasını çok yararlı bulduğunu söyledi. Kocaman, Bandırma Körfezi'nin gemi trafiğine açık olması nedeniyle bu bölümde yapay resif uygulamasının yapılamayacağını kaydederek, "Ancak, İstanbul Boğazı ve İmralı Adası açıkları başta olmak üzere, açık denizde böyle bir uygulama çok yararlıdır. Yapay resif, hem trol avcılığını engeller hem de olta balıkçılığını geliştirir" dedi.

Kocaman, Bandırma Körfezi'nde büyük balıklara üreme alanı sağlanması açısından, bilim adamları ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirecekleri projenin de önemine değinerek, şöyle dedi:

"Böyle bir çalışmaya, Bandırma Ticaret Odası olarak biz de destek vermeye hazırız. Marmara Denizi'nin en önemli sorunları kirlilik ve yasak avlanmadır. İçinde bulunduğumuz avlanma yasağı döneminde, az da olsa Marmara Denizi'nde trol çekildiğini duyduk. Bu yıl Marmara Denizi'nde, geçen yıllardaki gibi salya olayı yok. Bu nedenle önümüzdeki avlanma döneminden umutluyuz. "

Editör: Haber Merkezi