Marmara'nın en büyük adaları arasında yer alan ve üzerinde beş köyün bulunduğu Paşalimanı Adası, önceki gün tarihinin en önemli günlerinden birini yaşadı. Yıllardır ihmal edildiklerini, sorunlarının çözülmediğini savunan adalılar, Erdek Belediyesi ve ada halkının da katkılarıyla yapılan Paşalimanı köyündeki çocuk parkı ve meydan düzenlemesinin açılışına tanık oldular.

Yıllardır adaya ulaşım ve adadaki yol sorunları nedeniyle şikayetlere konu olan, doktorunun bulunmadığı sağlık ocağıyla şikayet edilen Paşalimanı Adası'nda yaşayanlar, artık Erdek Belediyesi'nin adalarına hizmet ulaştırmaya başladığını söylediler. Erdek Belediyesi'nin adaya adını da veren Paşalimanı köyünde yaptırdığı ve ada halkının da destek verdiği meydan düzenlenirken, bir de çocuk parkı yapıldı ve bunların açılışı için de tören düzenlendi.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, iktidarlarının vatandaşa hizmet için elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini, adanın sorunlarına da el attıklarını söyledi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ise, kısa süre önce kendisine aktarılan sorunların çözümü için harekete geçtiklerini belirtirken, "Bize ulaştırılan ilaçlama, yol gibi sorunlar için hemen harekete geçtik. İlk adımda meydan ve çocuk parkını hallettik. Tüm adaya ve adadaki köylere hizmet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Adaya ulaşımda da haftada bir günden, günde dört sefer yapılan günlere geldik. Daha da iyi olacak" dedi.

Adada yapılan meydan ve çocuk parkı ada halkı, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ve Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile diğer köylerin muhtarları tarafından kurdelesi birlikte kesilerek açıldı. Belediye Başkanı Aysan ve hizmetlerde emeği geçenlere de Paşalimanı köyü Muhtarı Ziya Aykoç tarafından plaket verildi. Açılıştan sonra meydanda çevrilen kuzu vatandaşa dağıtılırken, adalılar da kendilerine ulaşmaya başlayan hizmetten mutlu olduklarını söylediler.

Editör: Haber Merkezi