AYVALIK’ta Düçmen Sitesi’nde etkili olan su kesintileri vatandaşları isyan ettirdi. Ayvalık Belediye Başkanlığına gelen Düçmen Site yönetimi ve siteden yaklaşık 50 kişi Belediye Başkanı ile görüşmek istedi. 
Belediye Başkan vekili Arif Tünek ile gerçekleşen görüşme sırasında vatandaşlar sorunlarını aktarırken, Belediye zabıtası başkanlık makamı önünde bekledi.
Düçmen sitesi’nde yıllardır su kesintisi sorununun yaşandığını söyleyen vatandaşlar, önceki yıl 6 günde bir su verildiğini, bu sene sürenin 9 günde bire çıktığını belirterek, duruma isyan etti.
Düçmen Sitesi’nde yaşayan Alican Özinanır, birçok insanın yazlıkçı olduğunu ancak ilçe ekonomisine önemli katkılarının olduğunun unutulmamasını istedi.
Özinanır, “Ayvalık’ın her tarafında su akıyor ama Sahilkent Mahallesi özellikle Düçmen Sitesi’nin suları günlerdir kesik. Hakkaniyet yok” dedi.
“SORUN; NÜFUS YOĞUNLUĞU VE BORU PATLAĞI”
Sıcak yaz günlerinde susuz kalmanın bir çile olduğunu söyleyen vatandaşlara sorunun nedenini açıklayan Başkan Vekili Arif Tünek, “Ayvalık çok yoğundu. Son 4–5 gündür boşaldı. Sarfiyat fazla. İstediğin kadar bas yetmiyor. Bu da neden yoğunluktan. 500 lük hatta sorun yok ama 300 lük hatta sorun yaşanıyor. Bu yoğunluk nedeniyle su basınca 300 lük borularda patlaklar meydana geliyor. Son 4 günde iki kez boru patlağı oldu ve su verilemedi. Gereken önlemleri alacağız. Ana hattın belirli bir bölümünde yenileme çalışması yapmak için hazırlıklarımız tamam. Projesi yapıldı. İller Bankası’ndan kredi onayı bekliyoruz. Kredi çıktığında yeni hat yapılacak” dedi.
Başkan vekili Arif Tünek’in gün içerisinde Düçmen Sitesi’ne giderek sorunu yerinde incelediği öğrenildi. Ömür BİR / AYVALIK
Editör: Haber Merkezi