Edremit'te düzenlenecek "10. Türk Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi / 1. Spa Wellness Sempozyumu"nda Türk hamamının, SPA ile tarihsel bağlantısı ele alınacak.

Türk Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Derneğinin organize ettiği kongrenin başkanı İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının 12-13 Nisan'da Güre beldesinde düzenleneceğini söyledi.

Karagülle, Türkiye'de termal tıp alanındaki yegane bilimsel kongre niteliği taşıyan etkinlikte 30 civarında bilimsel konferans, serbest bildiri ve poster sunumu gerçekleştirileceğini dile getirerek, bilimsel çalışma verilerinin ortaya konup tartışılacağını bildirdi.

Kongreye, tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanları, ilgili uzman ve pratisyen hekimler, genel müdürler ve yöneticiler, fizyoterapistler, hidroterapi ve fizyoterapi teknikerleri, beslenme ve diyet uzmanları, güzellik uzmanları, estetisyenler, masaj terapistleri, spor eğitmenleri, fitness antrenörlerinin katılacağını belirten Karagülle, bilim adamlarının, birçok konuda bildiriler sunacağını anlattı.

Karagülle, etkinliğin kongre ağırlıklı olacağını ancak Spa Wellness Sempozyumu'nun da ilkini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Sempozyumda, kendisinin de Türk hamamlarının, SPA Wellness özelliklerini, sağlıkla bağlantısını ele alan bir konuşma yapacağını aktaran Karagülle, "Tarihsel olarak hamamlar, günümüz SPA'ların ilk örneklerini oluşturuyor. Bu açıdan kongre ve sempozyum, hamam-SPA ilişkisini ortaya koyacak ve tanıtacak" dedi.

Karagülle, 120 kişilik bir katılım olacağını ifade ederek, serbest bildiriler, posterlerle 2,5 güne yayılan programın, zengin Türk termal sularının ve modern tesislerinin tanıtımı ile etkin ve yararlı kullanımı açısından fayda sağlayacağını söyledi.

Türkiye denilince özellikle son yıllarda sağlık ve termal turizmin ön palana çıktığına dikkati çeken Karagülle, "Hasta olmayı beklemeden sağlığını güçlendirmek için Türkiye termalleri, ileride özellikle Kuzey Avrupa, Arap, Ortadoğu ülkeleri ve Rusya, İran için tercih edilen önemli termal turizm destinasyonları olacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi