KARESİ Belediye başkanlığına rekor oyla seçilen Dinçer Orkan, yeni döneminde 'A Takımı'nı oluşturacak başkan yardımcılarını belirledi. 

Orkan, başkan yardımcılıkları için tercihini Belediye Meclis üyeleri Baki Yarımdağ ile Uğur Türkmen ile Şaban Akkol'dan yana kullandı.

Baki Yardımdağ teşkilatı iyi bilen bir isim. Şehrin ticaret hayatının sevilen isimleri arasındaki Yarımdağ, uzun yıllar AK Parti il teşkilatlarında görev aldı ve Dinçer Orkan'ın il başkanlığı döneminde de teşkilat başkanıydı. Parti tabanını Balıkesir genelinde yakından tanıyan biri olan Yarımdağ'ın, Karesi'de üstlendiği bu görevle Dinçer Orkan'ın omuzlarındaki yükü hafifletme noktasında önemli katkı sağlayacağına inanılıyor.

Şaban Akkol ise tecrübeli bir bürokrat. Akkol, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde müdür yardımcısı iken Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin kurucu Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından Özel Kalem Müdürlüğüne getirilmişti.

Zekai Kafaoğlu döneminde Fen İşlerine 'sürgün' edilen Şaban Akkol, yerel yönetimler yanında bürokrasi dünyasında tecrübeli bir isim.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile yardımcıları 9 Nisan Salı günü işbaşı yapacak.

balikesirim.net; Baki Yarımdağ, Uğur Türkmen ile Şaban Akkol'u kutlar, görevlerinde başarılar diler.

YASİN SAĞAY BÜYÜKŞEHİR'E

Bu arada, Karesi Belediyesi'nde Yücel Yılmaz'ın 'sağ kolu' olarak bilinen Yasin Sağay'ın yeni görevi de belli oldu. Sağay, Büyükşehir'de Yücel Yılmaz'ın A Takımında yer alacak.
 

Editör: Haber Merkezi