Suriye’de çekilen yukarıdaki fotoğraf karesi, sosyal medya hesaplarında paylaşım rekoru kırıyordu. 
İyi, çok iyi bakın bu fotoğrafa ki, nasıl bir canavarla karşı karşıya olduğumuzu görün, anlayın!
Süt kadar beyaz Halep’i cehenneme dönüşten iblis-lerden birinin tetikçisi, Rusların en çok satan silahı Kaleşnikofunu doğrultmuş..
Karşısında minik bir kız. 
Bir eli alnından vurulmuş  yerde yatan annesinin yüreğinde, diğer elinde ise  çatal.. 
Küçücük beden ama, devasa bir yürek!
Duruşuna ve gözlerine bakın minik kuşun.
Çok şey anlatıyor, çok!
Suriye’den dünyanın bütün zalimlerine kafa tutan fotoğraf karesi aslında bu.
Diyor ki; 
Sen silahınla beni öldürebilirsin belki ama, ben elimdeki küçücük çatal ve yüreğimdeki sevgimle annemi korurum.
Peki hesap gününde seni kim koruyacak?
...
Halep’te söz bitti, insanlık öldü. Dünyanın gözü önünde yaşanan vahşeti bizden başkaca ülkeler seyretti sadece. Bununla da yetinmeyip, perde arkasından Müslümanların katliamına destek oldu. Bizim de gücümüz milyonlarca kardeşimizi kucaklamaya, onları bağrımıza basmaya yetti. 
Üzüntülüyüz, ancak umutsuz değiliz asla. Bugüne değin çok kez zulme uğradı Halep. Ancak her defasında kıygıyla gelen zalimler zulümleriyle birlikte cehenneme yuvarlanıp gitti. 
Biliyor ve inanıyoruz ki, Yüce Allah,  Halep’te, Musul’da, Kerkük’te.. İslam aleminde bu zülmü yaşatan zalimleri, Kahhâr ismiyle kahredecektir.
Çünkü mazlumun ahı arşa ulaşır..
***
KAHHAR...
İsyankarları kahreden, hiç bir şekilde mağlub edilemeyen, üstün gelinemeyendir..
Cenab-ı Hak buyuruyor:
"O, kulları üzerinde kahredici olandır. O, hüküm ve hikmet sahibi olandır, haberdar olandır." (En'am,18 )
"Allah, her şeyin yaratıcısıdır ve O, tektir, kahredici olandır." (Ra'd,16)
Mülkün, üstünlüğün, güç, kuvvetin tamamı tek ve kahhâr olan Allah'a aittir. O'nun dışındaki her şey, mağlub ve yeniktir. Zalim ve zorbaların belini kıran, isyankar ve haddi aşanların boyunlarını büken, dünyadaki emellerine kavuşmalarına mani olan Allah'tır. Varlıların dilek ve istekleri dahil O'nun dilemesi altındadır. 
Yüce Allah buyuruyor:
"Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz. Gerçekten Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir" (İnsan, 30)
Allah insanlardan nasıl sıkıntıyı giderme gücüne ve onların kalplerine ferahlık vermeye kadirse, onları büyük bir azapla kahretmeye de kadirdir.
Kuran'da Allah'ın Kendi Katından gönderdiği azaplarla helak olmuş kavimlerden örnekler verilir. Bu insanlar hak dinden yüz çevirdikleri ve Allah'a baş kaldırdıkları için sabah vakti, hiç şuurunda değillerken, üzerlerinde dolaşan büyük bir felaketle yok edilmişlerdir.  
Uyardığı insanların üzerine onların içinde oturdukları şehirleri yerle bir eden sağanaklar isabet ettirmiştir. Toprağın altını üstüne getiren depremleri üstlerine göndermiş, tek bir çığlıkla hepsini yerin dibine geçirmiştir. Açıkça görüldüğü gibi
Allah'ın bir insanı kahretmesi hiçbir şeyle kıyaslanamaz.
Müslüman, gücü yettiğince Allah düşmanlarını mağlup etmeye ve onlara üstünlük sağlamaya çalışmalıdır.
Allah'tan yüz çevirip başkasına dayanan mutlaka mağlup olacak, şeytanın elinde birer oyuncak olacaklardır.
Fakat bütün bu sayılanlar Allah'ın dünya hayatında insana tattırdığı acılardır. Onları yaptıklarından dolayı dünyada yaşarken kahretmesidir. Ama asıl olan, insanın cehennemde görülmemiş bir azapla kahredilmesidir. Allah'ın sonsuz rahmetine karşılık O'nun kadrini takdir edemeyen ve nankörlük eden insanlar ahirette cehennem azabıyla karşılaşacaklardır. Dünyada işledikleri suçların tam karşılığı ahirette kendilerine verilecektir.
Allah onları cehennemin en dar yerine attığında, daha önce hiç karşılaşmadıkları bir acı tattırır; cehennem ateşiyle yanan derilerini yenileriyle değiştirir ve onların üzerine ateşten duvarlar örer. Öyle ki insanın dünyada çektiği acılar cehennemde karşılaştıklarının yanında çok hafif kalır.
Nitekim Kuran'da cehenneme giren insanların Allah'ın kendilerini öldürmesi ve azap-tan kurtarması için yalvardıkları haber verilir.
...
Mazlumlara bu acıları yaşatan zalimler için yaşasın cehennem..
Hayırlı Cumalar
16 ARALIK 2016