Edremit Körfezi'nde bulunan Karadenizliler Derneği tarafından organize edilerek geleneksel hale getirilen Yayla Şenliği, Kazdağları eteklerindeki Havran'ın Hanlar mevkiinde piknik havasında yapıldı. Programda, Karadenizliler tozu dumana katarak horon tepti. Yaklaşık 5 bin Karadenizlinin katıldığı şenliklerde büyük coşku yaşandı.

Karadenizli ses sanatçılarından İsmail Türüt, Atalay, Çaykaralı Sinan'la Karadenizliler bir yandan eğlenirken hem de kemençe eşliğinde horon tepti. Yayla şenliklerine Körfezdeki Karadenizli derneklerin başkanları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, mülki amirler ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

ÇADIRLAR KURULDU, HORON TEPİLDİ

Sabah saatlerinde gelmeye başladıkları şenlik alanında çadır kuran Karadenizliler, kemençe eşliğinde saatlerce horon tepti. Karadenizli aileler çocukları için ağaçlara salıncaklar kurdu, eğlendi. Mangalların da yakıldığı şenliklerde odun ateşinde çaylar, mısırlar kaynatıldı ve önceden hazırlanan laz börekleri yenildi. Ayrıca, organizasyon tarafından katılımcılar için yüz kilo döner ikram edilirken, bunun yanında pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Yayla şenliklerinde organizatörlük ve sunuculuk yapan Necati Selvitop, sanatçıların sahneye geç çıkmalarından yakınarak Karadenizli hemşehrilerine şikayet etti.

"KAZDAĞLARI KAZ GİBİ YOLUNMASIN"

Burhaniye Karadenizliler Derneği Başkanı Salih Bayram, yaptığı konuşmada, 9.'su düzenlenen Karadeniz Yayla Şenlikleri'nin geçen yıllara oranla daha dolu dolu geçtiğini ifade etti.

Bayram, şöyle dedi: "Kazdağları'nda yaptığımız yayla şenliklerinde birlik ve beraberliği yaşamaya çalışıyoruz. Gelenek ve göreneklerimizi burada yaşatmaya çalışıyoruz. Bize destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyorum."

Körfez Şahintürk ise şunları söyledi: "9.'sunu düzenlediğimiz Karadenizliler Yayla Şenlikleri'nin 9., 10., 11.'si gibi devam eder. Çocuklarımıza ve torunlarımıza kadar devam eder. Kazdağlarının kaz gibi yolunmasını istemiyoruz. Bu dağların baki kalmasını istiyoruz. Şenliklerimize sadece Karadenizliler değil her ilden insan katılıyor. Türkiye'nin 80 ilinden katılan insan var. Artık Karadeniz şenlikleri yerine Türkiye geneline yayılan bir etkinlik olmayı amaçlıyoruz."

Editör: Haber Merkezi