Ankara Balıkesirliler Derneği, pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı geleneksel iftar yemeğini iki yıl aradan sonra yeniden başlattı. Başkan Servet Camgöz'ün evsahipliğindeki program Başkentteki Balıkesirlileri bir araya getirdi.

Ankara Balıkesirliler Derneği’nin Başkent’te yaşayan Balıkesirliler’in yanı sıra siyasiler, bürokratlar ve iş dünyasından konukları da bir araya getirdiği iftar programında, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin, Fikret Şahin, Adil Çelik, Pakize Mutlu Aydemir, Mustafa Canbey ve İsmail Ok da hazır bulundu. Vekillerden Belgin Uygur ile Yavuz Subaşı yurtdışı programları nedeniyle büyük buluşmada yer alamadı.

Milletvekillerinin yanı sıra Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da iftar programının konukları arasındaydı.

Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz iftarda yaptığı konuşmada, iki yıl aradan sonra yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Camgöz, bir araya gelmez denilen Balıkesirlileri buluşturmaya soyunduklarında karamsar düşünceyle ‘olmaz’ diyenlere karşın yola çıktıklarını ve hemşehrilerinin destekleriyle bugünlere geldiklerini belirterek üyelere, hemşehrilerine, destek sağlayanlara teşekkür etti.

Öğrenciliklerinden gelen, şimdi mezun olup iş hayatına atılan genç hemşehrilerden de övgüyle bahseden Camgöz, öğrencilere destek, Fitre ve zekatlar ile öğrencilere  burs desteği vermeye devam ettiklerini, artarak devam edeceklerini vurguladı. Tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Camgöz yoğun ortamlarına karşın Ankara Balıkesirliler Derneği İftar yemeğine katılan Milletvekillerine, ATO Başkanı Gürsel Baran’a ve Rona YIRCALI’ya ayrıca teşekkür etti.

Gecede yapılan konuşmalarda Ankara Balıkesirliler Derneği’nin çalışmalarından övgüyle bahseden konuklardan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Balıkesirliler Derneği Başkan ve yönetiminin özverili çalışmalarıyla böyle güzel etkinlikler yapabildiklerini, çok geniş kitlelere ulaşabildiklerini, samimi çalışmalarıyla Ankara’nın saygın sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını ve ortak çalışmalarda bulunduklarını belirterek  ATO tarafından dünyada bir ilk olarak Mart ayında düzenlenen Eko İklim Zirvesinde katkıları için teşekkür etti.

YIRCALI : BALIKESİR İÇİN DÜŞÜNMELİYİZ

Yoğun yurt dışı proğramına rağmen direk gelerek katılım sağlayan Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da yaptığı konuşmada tüm hemşehrilerini, Vekilleri bir arada görmekten mutlu olduğunu belirterek Ankara Balıkesirliler Derneğinin Balıkesirlileri  biraraya getirme konusunda ilk ve örnek olduğunu, çalışmalarını  takdirle izlediğini söyleyerek "Balıkesir için düşünmeliyiz. Balıkesir’in ön planda olduğu düşünce tarzı ile daha iyi, yararlı, Balıkesir için  güzel şeyler yapılacağına inanıyorum" dedi. Bu konuda  Balıkesirliler Derneği'nin Balıkesirli öğrencilere desteğini çok önemsediğini ifade etti. 

Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir de yaptığı konuşmada yoğun tımpolarına karşın hemşehrileriyle bir arada olmanın keyfini yaşamak için ısrarla meclisten geldiğini belirterek birleştirici

çalışmaları için Ankara Balıkesirliler Derneğine  teşekkür etti.

Milletvekili Ahmet AKIN ise hemşehrileriyle 2 yıl aradan sonra böyle coşkulu bir iftarda bulunmaktan memnun olduğunu belirterek biraraya gelmez denilen Balıkesirlileri birleştiren Ankara Balıkesirliler Derneği Başkan ve yönetimini kutladı.

Milletvekili Mustafa Canbey ise  tüm hemşehrileriyle , değerli konuklarla, diğer hemşehri Vekillerimizle bir arada olmanın önemli bir ayrıcalık, güzellik olduğunu vurgulayarak partilerüstü, çıkara dayanmayan dernekçilik çalışmalarıyla Ankara Balıkesirliler Derneği’nin bunu başardığını belirterek Başkan ve yönetimi kutladı. Milletvekillerimizden Ensar Aytekin de  böyle güzel bir iftar buluşmasına katılmaktan çok memnun olduğunu belirterek Dernek yönetimini kutladı, başarılar diledi. Milletvekili Adil Çelik de  Yoğun siyaset ortamına karşın, hemşehrileriyle bir arada olmak için  fırsat yarattığını, bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek Derneğimizi kutluyorum dedi.

Balıkesirliler Derneği’nin iftar programı sonrasında bir araya gelen Balıkesirliler geç saatlere kadar sohbet etme fırsatı buldu.

Editör: Haber Merkezi