Türkiye Ulusal Ajansı'nın en büyük bütçeli projesi İzmir Demokrasi Üniversitesinin koordinatörlüğünde sürdürülüyor. 

“Avrupa’da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomide Yetişkin Becerilerin Oluşturulması” konulu ERASMUS+ projesinin çalışmalarına 05-06 Eylül 2022 tarihlerinde İsveç’in Malmö ve Lund kentlerinde gerçekleştirilen etkinlikler ile devam etti.

2 gün süren çalışmalara proje koordinatörü olarak İzmir Demokrasi Üniversitesi başta olmak üzere projenin partnerleri olan Balıkesir Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, SWİDEAS, (Malmö, İSVEÇ), EMKICE Consulting, (Üsküp, MAKEDONYA), FUNDACİON UNIVERSITAT JAUME I-EMPRESA, (Castellon, İSPANYA), SLOVENSKA POLNOHOSPODARSKA UNIVERZITA V NITRE, (Nitra, SLOVAKYA) katılım sağlamıştır.

06 Eylül 2022 tarihinde ise Lund Üniversitesi’nde çok sayıda uzmanın katılımıyla gerçekleştirilen “Zero-waste and climate change: challenges, consequences, and promising initiatives” proje çoğaltıcı etkinliğe ise İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin  “Endüstriyel Simbiyoz” isimli sunumu dikkatle izlendi.

Çalışmalar 2023 yılının ilkbahar aylarında son bulacak. Bu proje insan hayatının geleceğine katkı sağlayacaktır diyen proje yöneticisi İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bedriye Tunçsiper ve partner konumunda olan Karesi Belediyesi’nin Başkanı Dinçer Orkan da çalışmalara bizzat katılarak destek verdiler.

Editör: Haber Merkezi