HAYATİ İNANÇ'TAN GENÇLERE HAYAT DERSİ

 

Altıeylül Belediyesi’nce organize edilen Altıeylül kurtuluş Etkinlikleri Hayati İnanç konferansıyla tamamlandı. Sohbet havasında geçen konferansta Balıkesirliler ile bir araya gelen İnanç, konferansa katılan genç kitlenin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek memnuniyetini dile getirdi. Divan Edebiyatı’nın önemli isimlerinin şiirlerinden gençler için çok kıymetli hayat derslerine; dilimizin, dinimizin ve kültürümüzün korunması hususunda hepimizin dikkat etmesi gereken çok önemli konulara kadar birçok yerin altını özenle çizdi.

Kendisini bu özel günde davet ederek Balıkesirliler ile bir araya getiren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya teşekkür ettikten sonra bir sonraki buluşmayı heyecan ile beklediğini dile getirdi.

 

HASAN CAN KÜLTÜR MERKEZİ DOLDU TAŞTI

 

Toplamda 440 kişiyi aynı anda misafir edebilen Hasan Can Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans ile Altıeylül Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımın önemi de ortaya çıkmış oldu. Kültür ve sanat faaliyetlerinin Balıkesirlilere katacağı değerin altını özenle çizen Başkan Avcı, gerçekleştirilen programın önemine dikkat çekerek “Hasan Can Kültür Merkezi’mizde gerçekleştirdiğimiz ilk programlardan biri olan Hayati hocamızın konferansını hepimiz büyük bir keyifle izledik. Allah’ın izniyle Altıeylül’ümüze yapmış olduğumuz kıymetli yatırımlar meyvesini vermeye başladı.

Altıeylül Kurtuluş Etkinlikleri vesilesiyle de Hayati hocamızı misafir ederek Balıkesirli hemşerilerimize güzel bir akşam yaşattık. Divan Edebiyatı’nın ve kültürümüzün ince ince işlendiği bu akşamdan herkes memnun olarak ayrıldı. Bizler de böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de kültür ve sanat adına farklı etkinlikler yaparak hemşehrilerimiz ile buluşacağız. Başta bizi kırmayarak misafirimiz olan Hayati hocam olmak üzere bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi