Balıkesir Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İman Ayetleri Hat Sergisi”nin açılışına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Albayrak Grubu yöneticileri ile birlikte hat sanatına gönül verenler katıldı.

12 FARKLI SANATÇIDAN NADİDE ÇALIŞMALAR

Albayrak Grubu’nun bu yıl 8’incisini gerçekleştirdiği Albayrak Hat Takvimi Sergisi, “Ey iman edenler!” hitabıyla başlayan ve günümüz usta hattatlarının titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. Daha önce Ayasofya Camii’nde sergilenen ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşların ilgiyle karşıladığı, 12 farklı hat sanatçısının nadide çalışmalarından oluşan sergi, bu kez de Balıkesirlilerin beğenisine sunuldu.

9 HAZİRAN’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

İstanbul’un dışında ilk kez farklı bir ilde gerçekleştirilen ve 9 Haziran’a kadar sanat ziyaret edilebilecek olan sergide yer alan eserlerin hattatları ise Seyit Ahmet Depeler, Said Abuzeroğlu, Ali Toy, Ahmed Fâris Rızk, Davut Bektaş, Prof. Dr. Mehmet Memiş, Sami Naddah, Mehmed Özçay, Hakan Arslan, Abdurrahman Depeler, Ahmet Koçak, Osman Özçay ve Zeki Seyidoğlu.

Editör: Haber Merkezi