Balıkesir Kent Konseyi, LED ışıkla maviye bürünen tarihi Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dr. Dilek Yıldırım, diyabetin bugün dünyadaki en yaygın hastalıklardan biri olduğunu belirterek, "Diyabet kaynağını 21'inci yüzyılın yeni hayat modelinden almaktadır. Hareketsiz bir yaşam tarzının yaygınlaşması, hazır gıdaların daha çok tüketilir olması, öğün zamanlarının kısalması gibi faktörler bu yeni yaşam modelinin en çarpıcı özellikleridir. Bu yaşam tarzı obeziteyi, yüksek tansiyonu, diyabeti ve kalp hastalıklarını hızlandırmaktadır. Şeker hastalığının sıklığı her geçen gün artmaktadır" dedi.
Birleşmiş Milletler'in aldığı kararla tüm ülkelerde Dünya Günü Amblemi'nin 'mavi halka' olarak kabul edildiğini hatırlatan Yıldırım, "Mavi umudu, halka ise birliği temsil etmektedir. Dünya Diyabet Günü'nde dünyadaki önemli ülke sembolleri ve yapılan mavi ışıkla ışıklandırılıyor. İngiltere'de Big Ben Saat Kulesi, ABD'de Empire State, Avustralya'da Opera binası mavi renge bürünüyor. Bu amaçla İstanbul'da Boğaz Köprüsü ve Kız Kulesi, İzmir'de Hilton Otel mavi renge bürünerek hastaların umudu olmaktadır. Balıkesir'de de ilimizin simgesi Saat Kulesi'ni belediyemizin katkıları ile mavi ışıkla aydınlatarak diyabet hastalığına dikkat çekiyoruz” dedi.
Tarihi saat kulesinin maviye bürünmesi için özel ışıklandırma sistemi kullanıldı. Etkinliğe Yürütme Kurulu üyeleri ile belediye görevlileri de katıldı.

Editör: Haber Merkezi