BALIKESİR'de Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezinde sünnet kıyafetlerini giyen 114 çocuk, Mehter takımının eşliğinde aileleriyle birlikte Belediye binası önüne geldi. Burada, Belediye Başkanı İsmail Ok ile hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar, daha sonra otobüslerle bir şehir turu yaptı. Ardından akşam saatlerinde Gala Eğlence ve Aktivite Merkezi bahçesinde düzenlenen şölene geçildi.

Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, BAÜ Rektörü Mahir Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Demirel ile bazı Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şölen, mevlid-i şerifin okunmasıyla başladı. Mevlidin ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi olarak Balıkesir halkının sevinçlerini de, hüzünlerini de paylaşmaya devam ettiklerini hatırlatarak, “İşte şimdi de geleceğimizin güvencesi ve gözbebeğimiz olan çocuklarımızın sünnet cemiyetlerinde yanlarındayız. Bu sevinçli günlerini paylaşıyoruz. Onları, ileride daha güzel günler bekleyecek. İnşallah bu çocuklarımız, vatanına milletine faydalı iyi bir insan, iyi bir vatandaş olacaklar. Ve ülkelerine sevgiyle ve bağlılıkla güzel hizmetler verecekler. Umarım o güzel günleri de yine hep birlikte görürüz” temennisinde bulundu.

Gecede davetlilere pilav-ayran ikramı yapılırken, diğer yandan da palyaçolar çocukları eğlendirdi, çocuklara şerbet ve macun da dağıtıldı. Belediye Bandosu'nun sunduğu konserin ardından Belediye Konsevatuarı Türk Müziği Grubu da, solistleri Çağdaş Akbaba ile birbirinden güzel ve birbirinden neşeli parçaları seslendirdi.


Daha sonra Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve BAÜ Rektörü Mahir Alkan birlikte sünnet pastasını keserek çocuklara ikram etti. Ardından Ritmin Dansı Gurubu, gösterileri ile geceye ayrı bir renk kattı. Grup, gösterilerinin sonunda, 10. Yıl Marşı eşliğinde Vali Arslan'a Türk Bayrağı sundu. Daha sonra yerel folklorik kıyafetli kızlar, kına gecesi ezgisi ile sahneye gelerek sünnet kınasını davetlilere dağıttı. Bu sırada yapılan havai fişek gösterisi geceye ayrı bir heyecan kattı. Bahçede bulunan davetliler, hareketli ve neşeli parçalar eşliğinde akşamın geç saatlerine kadar dans ederek eğlendi.

Editör: Haber Merkezi