Edremitli yeni evli gelin Elektrik-Elektronik Mühendisi olan Özge Kara, eşi Fatih Kara ile birlikte tatile gittikleri Fethiye’de Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde terör örgütünün düzenlediği saldırı sonucu 13 askerin şehit edilmesine tepkisini gökyüzüne taşıdı.
Ağustos ayında eşi Fatih Kara’nın askere gideceğini bilgisini veren 24 yaşındaki yeni evli Edremitli gelin Özge Kara, atlayışta 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' yazılı dev pankart açıp, Ölüdeniz semalarında 45 dakika dolaşıp daha sonra Ölüdeniz’deki Belcekız Plajı'na iniş yaptı.
Teröre sessiz kalmak istemediği için böyle bir eylemin içerisinde yer aldığını belirten Özge Kara, “Yakın zamanda eşini askere gönderecek bir eş olarak, yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Pilotum, havada böyle bir protesto yapacağımızı söylediği zaman çok heyecanlandım. Eylemin bir parçası olmak beni mutlu etti. Terör belasının sonsuza kadar çözüme kavuşturulmasını istiyorum. Ağustosta eşim askere gidecek. Böyle bir ortamda askere gidecek olması beni düşündürüyor" dedi.
Yedi yıldır yamaç paraşütü pilotluğu yapan 27 yaşındaki Gürhan Demir, "13 şehidimizin ardından biz de sesimizi havada duyurmaya çalıştık. Paraşütle açtığımız pankart, tepkimizi çok net dile getirdi. Bu ülke tek bayrak, tek dil ve tek millettir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkeyi, kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Şehitlerimiz sayesinde burada hayatımızı sürdürüyoruz. Bu olaya tepkisiz kalamazdık" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi