Kepsut Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İşkur İl Müdürlüğü'nce Kepsut ilçe merkezi, Dereli ve Gökköy'de açılan 'Süt Sığırcılığı ve Sığır Besiciliği' kurslarına katılan 71 kursiyere belgeleri Kepsut Belediye Oteli'nde törenle verildi.

Kepsut Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sadık Koç, kurslarla ilgili bilgi aktarımında bulundu. Kursların açılmasında ve yer tahsis edilmesinde kendilerine destek olan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’a, İşkur İl Müdürü Nazım Balcı’ya, İlçe Tarım Müdürü Erol Ziyadoğlu’na teşekkür etti.

Yıl boyunca 39 farklı branşta toplam 200 kurs açıldığını dile getiren Koç, yeni öğretim yılında farklı kurslarla Kepsutlulara hizmet sunmaya devam edeceklerini söyledi.

İşkur İl Müdürü Nazım Balcı, kursların kursiyer destekli olduğunu, kursiyerlerin hem meslek edinmelerinin sağlandığını hem de günde 15 lira yevmiye verildiğini ifade etti.

Balcı, Kepsutluların açılan kurslara büyük ilgi gösterdiğine değinerek, bu kurslar için Kepsut’a yaklaşık 300 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi. Muzaffer KARAKOYUN

Editör: Haber Merkezi