GIDA, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir süre önce başlatılan, 'Süt Çeşmesi' projesi ilgi görüyor.

Balıkesir Valiliğinin de desteğiyle Tarım Müdürlüğünün bir süre önce valilik önünde başlattığı süt çeşmesi uygulaması Cumartesi günü de Özel İdare binasında İl Genel Meclisi (İGM) üyelerine tanıtıldı. Vatandaşlara süt içme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan portatif çeşmeden İGM üyelerine ve vatandaşlara süt dağıtıldı.

Özmerkez önünde kurulan çeşmeden süt dağıtımı töreninde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı birer konuşma yaptı.

Halk olarak süt içme alışkanlığımızın son derece az olduğuna dikkat çeken Tarım İl Müdürü Engin Sancı, "Süt üretiminde lider olan Balıkesir'de bu tür projelere imza atmak istiyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklere halkımızın da yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Süt Çeşmesi bundan sonra da her hafta şehrimizin değişik noktalarında hizmet vermeye devam edecek" dedi.

İGM Başkan ve üyeleriyle vatandaşlar Tarım Müdürlüğü'nün süt çeşmesi projesini beğendiklerini ifade ederek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi