Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, 1 Ağustos 2011 Pazartesi günü başlayacak Ramazan dolayısıyla "jet imam" tabir edilen din görevlilerini ikaz etti. Konuyla ilgili olarak il genelindeki din görevlilerinin uyarıldığını belirten Açari, "Ramazan öncesi ilçe müftüleri ve din görevlisi arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Namazın tadil-i erkânına göre kılınması ve aceleye getirilmemesi için arkadaşlarımızı uyardık. " dedi.

Müftü Açari, yardımcıları Sedanur Sezen ve Fahri Tüfekçioğlu'nun da katıldığı basın toplantısında, yaklaşan Ramazan için Balıkesir'de yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Açari, bu yıl ramazanın 1-30 Ağustos tarihleri arasında idrak edileceğini, ilk teravih namazınınsa 31 Temmuz akşamı kılınacağını belirtti. 1 Ağustos itirabiyle ilk orucun tutulacağını ifade eden Turgut Açari, "26 Ağustos Cuma akşamı, mübarek Kadir Gecesi'ni idrak edeceğiz.

O gece tarihî Zağnos Paşa Camisi sabaha kadar açık kalacak. 30 Ağustos Salı saat 07. 15'te ise bayram namazını kılacağız. Zağnos Paşa Camisi'nde Ramazan boyunca her gün öğle ve yatsı namazlarından önce vaaz ve nasihat olacak.
 
Bu programımız, 13 görevli tarafından yürütülecek. Ayrıca dört kadın görevlimiz, 35 yerde 74 vaaz verecek. Kasaba ve köylerde de 55 camide teravih sohbeti yapılacak. Diyanet'in bu yılki Ramazan teması 'Komşuluk ve Merhamet' olarak belirlendi. " şeklinde konuştu.

'50 YILDIR HATİMLE TERAVİH KILDIRILIYOR'

Bu arada Yıldırım (eski) Camisi'nde 50 yıldır teravih namazlarının hatimle kıldırıldığını belirten İl Müftüsü Turgut Açari, geleneğin bu yıl da 15 hafız tarafından her akşam bir cüz okunmak suretiyle sürdürüleceğini söyledi.

Zağnos Paşa Camisi'nde sabah namazından önce ve ikindi namazından sonra 10 görevli tarafından mukabele okunacağı bilgisini de veren Açari, kadın hocalar tarafından ise 44 noktada hanımlara mukabele okunacağını bildirdi.

Ramazan ayı içinde şehit ve gazi aileleriyle yoksulların da katılımıyla iftar düzenleneceğini ifade eden Açari, "Ayrıca huzurevi ve SHÇEK yurtlarını ziyaret edeceğiz. Diyanet Vakfı aracılığıyla 50kadar ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yapacağız. Ay boyunca Kur'ân ziyafeti programları tertip edeceğiz. Mevlam inşallah aynı huzur ve birlik içinde bayrama çıkmayı nasip etsin. " dedi.

Editör: Haber Merkezi