Bundan 24 yıl önce 24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde, arabasına konan plastik bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölüm yıldönümünde anılıyor. 

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), yayınladığı mesajda, eski adıyla Gülen Cemaati, yeni adıyla FETÖ/PYD'in 15 Temmuz darbe girişimine değinilerek, bunu öldürülmeden önceki yazılarında öngören Uğur Mumcu'nun araştırmacı gazeteciliğine dikkat çekildi. 

GAZETECİLERİN MATEM AYI
Açıklamada şöyle denildi: 
"Ocak ayı biz gazeteciler için yüreklerimizin burkulduğu bir aydır. 9 Ocak’ta Metin Göktepe, 11 Ocak’ta Onat Kutlar, 19 Ocak’ta Hrant Dink, 31 Ocak’ta  Muammer Aksoy, 24 Ocak'ta Uğur Mumcu işkence ve suikastlar sonucu katledildi. 
Mumcu başta olmak üzere, Apdi İpekçi, Bedrettin Cömert, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, İlhan Darendelioğlu, Turan Dursun, İsmail Gerçeksöz, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okkan, Hrant Dink ve Cihan Hayırsevener gibi çok sayıda gazeteci ve aydının şehit edildiği, ülkemizin kaos ortamına sürüklenmek istendiği cinayetlerin emrini verenlerden hesap sorulamadı. 

15 TEMMUZ'U ÖNGÖREN GAZETECİ

Faili meçhul menfur bir saldırıya kurban giden gazeteci yazar Uğur Mumcu, 1993 yılında, (Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra General vs. olacaklar. Cumhuriyete ve Demokrasiye karşı ayaklanacaklar) diye yazarak 
Türkiye'nin tarihine, milletin yazdığı 'demokrasi zaferi' yanında, aynı zamanda  "kara leke" olarak geçen 15 Temmuz darbe girişimini adeta haber vermişti.
Aynı Uğur Mumcu, öldürülmeden önce, PKK ile CIA ve Mossad arasındaki ilişkiye dikkat çekmişti. FETÖ'nün arkasındaki güç ile PKK'ya silah desteği veren güçlerin farklı olmadığını bugün hepimiz biliyoruz. 
Basın ülkenin hafızasıdır. Zaten bu nedenle halkın gerçekleri öğrenme hakkı için gerektiğinde ölümü bile göze alarak çalışan basın emekçileri güç odaklarının hep hedefindedir her zaman.  
Bu nedenledir ki, Uğur Mumcular öldürülerek susturulmaya çalışılsa da, Uğur Mumcu gazeteciliği ölmemiş, ölmeyecektir. Mumcu'nun “…Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez" dediği gibi, biz gerçek gazeteciler, Türkiye'nin bağımsızlığını giden yolda beyinlerimizi yormaya devam edeceğiz.


HAİNLERİ BİLİYORUZ.. ÜLKEMİZİ SAVUNUYORUZ

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti olarak, sevdası Türkiye olan herkesi, bu gerçeği görmeye, gazetecilerle aydınların da ölüm emirlerini veren, bebek katilleriyle bu milletin silahlarını millete doğrultan aşağılık vatan hainlerini taşeron olarak kullananlara karşı dik duruş sergilemeye ve bu yoldaki kararlı mücadelesinde devletimizin yanında yer almaya çağırıyoruz. 

Bu vesileyle, 24 Ocak 1993'te katledilen basın şehidi Uğur Mumcu, 24 Ocak 2001'de şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 

Editör: Haber Merkezi