Gazeteci Cihan Hayırsevener’in davasında cinayetten sorumlu oldukları ve ihaleye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle üçü tutuklu 18 sanığın yargılamasına devam edildi. 

18 Aralık 2009'da Bandırma'da öldürülen "Güney Marmara'da Yaşam" gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevener'in davasının İstanbul'daki üçüncü celsesi dün Beşiktaş Adliyesi'nde görüldü.

İstanbul 10. Özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Hayırsevener'in öldürülmesinden sorumlu oldukları ve ihaleye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle üçü tutuklu 18 sanığı yargılamaya devam etti.

Tutuklu yargılanan, cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen İhsan Kuruoğlu, cinayetten yargılanan Serkan Erakkuş ve tetikçi zanlısıyla birlikte hareket etmekle suçlanan şoför Kerem Yılmaz duruşmada hazır bulundu.
Hakim İbrahim Balık’ın başkanlığı ettiği mahkeme heyeti tutuklu sanıklar İlk Haber Gazetesi Kurucusu İhsan Kuruoğlu ve şoförü Kerem Yılmaz ile tetikçi Serkan Erakkuş’un savunmalarını aldı. 
Sanık avukatlarının tahliye talepleri ile tutuksuz yargılanan İlbey Kuruoğlu’nun malvarlığı üzerindeki tedbirlerinin kaldırılmasına yönelik talepleri reddedildi.  
GİZLİ TANIK 22 MAYISA KALDI
Mayıs 2011'den beri mahkeme heyetinin gündeminde olan "gizli tanık" dün yapılan duruşmaya da getirilmedi.
Gizli tanığın, bazı sanıkların ilişkileri ve cinayet hakkında açıklamalar yapması bekleniyordu. Mahkeme Başkanı İbrahim Balık, Bandırma Emniyeti'nin gizli tanığın getirilmesi için gerekli hazırlığı yapmamış olduğunu ve bu yüzden tanığın 22 Mayıs'taki bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi.
Ayrıca mahkeme heyeti, cinayet hakkında bilgi vermesi için bir tanığın daha ikametinin tespitini istedi.
MÜEBBET İSTENİYOR
Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'ın 11 Ağustos'ta kaleme aldığı iddianamede, 18 sanıktan tetikçi zanlısı Serkan Erakkuş ile birlikte 3 sanık hakkında Ceza Yasası'nın 82/1-a maddesi uyarınca müebbet hapis cezası isteniyor.
Beşiktaş’taki Özel Yetkili Mahkemede görülen davada şüpheliler "kasten ve tasarlayarak adam öldürmek", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "örgütün veya amacının propagandasını yapmak" ve "ruhsatsız ateşli
silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurmak" ile suçlanıyor. 

GAZETECİ DE SANIK
Aynı davada yargılanan bir isim ise dikkat çekici.  Bandırma’da kurulan Güney Marmara Gazeteciler Derneği’nin halen başkanı olan Engin Arıcan,  gazeteci Cihan Hayırsevener'in öldürülmesiyle ilgili açılan  ve organize suç örgütü çerçevesinde değerlendirilen davada şüpheli olarak yargılanıyor. Engin Arıcan hakkında 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

NE OLMUŞTU?
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi arasındaki görev itilafına son vererek cinayetin ihaleye fesat karıştırma fiilinin bir devamı olarak işlendiğine ve bu sebeple örgütlü suç kapsamında görüleceğine kanaat getirmişti.
Bunun üzerine yargılama 26 Mayıs 2011'de İstanbul özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi başlamıştı.
Hayırsevener, Ekim 2009'da belediye ihaleleri yoluyla yapılan yolsuzlukları konu alan yazılarından sonra 18 Aralık 2009'da Bandırma'da sokakta yürürken öldürülmüştü.
Sonraki duruşma 22 Mayıs 2012'de. 

Editör: Haber Merkezi