Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, 10 yıl önce 18 Aralık günü Bandırma'da kalleşçe katledilen gazeteci Cihan Hayırsener için anma etkinliği düzenledi. Cemiyet Başkanı Demir, "Türk Basını ilk şehidini verdiği 1909’dan beri susturulamadı, susmayacak, susturamayacaklar" dedi.

BANDIRMA'da  18 Aralık 2009'da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevener törenle anılacak.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Bandırma'da görev yaptığı gazetesinin bulunduğu Atatürk Caddesi'nde kurulan kalleşçe  pusuda öldürülen Cemiyetin Disiplin Kurulu üyesi Cihan Hayırsevener ile ve bugüne değin vefat eden gazeteciler için anma etkinliği düzenledi. 

CEMİYETTE ANMA

18 Aralık Çarşamba günü gerçekleşecek etkinlikte, Hayırsevener'in meslektaşları, BGC Basın Müzesi'nde "Öldürülen Gazeteciler" anısına oluşturulan odada bir araya gelerek şehitlerini yad edecekler.

MEVLİD ve LOKMA HAYRI

Aynı gün, Hayırsevener başta olmak üzere bugüne değin vefat etmiş Balıkesirli gazeteciler ruhuna Hacı Sadık Kaya Camisinde öğle namazını müteakiben Mevlid-i Şerif okutulacak. 
BGC Basın Müzesi ve Medya Merkezi bahçesinde ise lokma hayrı yapılacak. 

CİHAN, CESUR BİR GAZETECİYDİ
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, ülkemizde bugüne değin 66 gazeteci-yazarın öldürüldüğünü ve Cihan Hayırsevener'in ise Balıkesir Basınının ilk şehidi olduğunu anımsattı. 

Demir, anma mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Cihan, Balıkesir Basınının cesur kalemlerinden biriydi. Ülkemizin ve milletimizin çıkarları noktasında kalemini kullanan, beynini yoran gazeteciydi

KATİLLERİ LANETLİYORUZ
Gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkan suç şebekesinin planladığı kalleşçe saldırıda şehit düştü.
Ölüm emrini verenleri, tetiği çekenleri, insanlık dışı eylemi organize edenlere yardım ve yataklık edenleri bugün bir kez daha lanetliyoruz. Cihan'ı unutmadık, unutturmayacağız.

GAZETECİLER SUSMADI, SUSMAYACAK

Türk Basını ilk şehidini verdiği 1909’dan beri susturulamadı.

Meslek ilkelerini benimseyen, kalemleriyle mikrofonlarını milletinin çıkarları ve gerçekleri öğrenmesi adına kullanan gerçek gazeteciler susmadı, susmayacak, susturamayacaklar. 

Hangi nedenle olursa olsun bugüne dek öldürülen bütün meslektaşlarımızı hüzünle anıyoruz." 

Editör: Haber Merkezi