Basın ve Medya dünyasının kalbi Tarihi Paşa Konağı'ndaki Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Basın Müzesi ve Medya Merkezi'nde attı. Balıkesir'e gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı  Atilla Sertel, Anadolu Spor Gazeteciler Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Karesi İlçesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'la birlikte Medya Merkezi'nde yer alan Basın Müzesi'ni gezdi.  

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan  "Medya zor bir süreçten geçiyor. Sorunlarımız büyük. Böylesine sıkıntılı bir dönemde medya alanına yatırım yapmak cesaret ister. Bu süreçte bir gazetenin, bir televizyonun ya da bir radyonun kararlılıkla yayın hayatına başlaması ve cesaretle bu mesleğe katkı sağlamayı düşünmesi çok önemli. Bu içinde bulunduğumuz Basın Müzesi konağını da meslektaşlarımıza armağan eden Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir'e teşekkür ediyorum" diye konuştu


TÜRKİYEYE  ÖRNEK GÖSTERDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ise Anadolu'da gazetecilik yapmanın zor olduğunu dile getirerek, "Artık gazete çıkarmak zor. Ama görüyorum ki Balıkesir'de gazete çıkarmak çok kolay. Türkiye ortalamasında Balıkesir gerçekten gazete çıkarma rekoru kırıyor. Gazeteler devletten destek almak için 24 ay beklemek zorunda. Bu sabır ve cesaretle bu gazeteyi açan imtiyaz sahibini kutluyorum" dedi.



GAZETECİLİK ZOR SANAAT

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de, maden kazasında şehit olan işçilere başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Sertel, "Hakikatten Türkiye'de de bu kazalar ülkemize yakışmayan bir durumdur. Bundan 4 yıl öncesini hatırlayanlar Şili'de meydana gelen maden kazasını bilirler. Orada yaşam ünitelerine sığınan işçileri tam 69 gün sonra yeryüzüne sağ salim çıkarttılar. Bunu düşününce neden Soma'da yaşam odalarının kurulmadığı ve işçilerin 2.5-3 kilometrelik mesafade çok ilkel şartlarda içeri sokulduklarına insan inanamıyor "dedi.
Sertel, Soma'daki maden ocağında 40'ar kişilik yaşam ünitesi olması durumda bugün hiç bir işçinin hayatını kaybetmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:
"Bu işçiler gazın dağılımından sonra kurtarılacaklardı. Ben o ailelerin acısını yapılacak yardımlarla giderilemeyeceğini biliyorum. Ama hayat ne yazık ki devam ediyor. İnşallah bundan sonra bu tür kazalar olmaz. 680 kişilik madene sadece 2 müfettişin görevlendirildiği ülkemizde çalışma ve iş güvenliği açısından gerekli yasal düzenlemeler yapılsın ve bu işin üzerine ciddi bir şekilde gidilsin". Gazetecilik mesleğinin zorluklarına da dile getiren Sertel, Büyükşehir Merhaba Gazetesi'ne hayırlı olsun temennisinde bulundu.


Editör: Haber Merkezi