Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Balıkesir'de resmi ilan yayınlama hakkına sahip gazetelerin temsilcileriyle bir araya geldi. Sektörün sorunlarını yerinde gazete sahiplerinden dinledi.



BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Balıkesir'de merkez ve ilçe gazete temsilcileriyle buluştu. Avlu Yaşam Alanındaki Balıkesir Kent Konseyi salonunda düzenlenen toplantıda İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk, Şube Müdürü Gökhan Eren ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Demir'de hazır bulundu.


SORUNLARI YERİNDE DİNLEDİ
Türkiye’nin her bir noktasına ziyaretler düzenleyerek gazetelerin sorunlarını yerinde dinlemeye gayret gösteren Genel Müdür Duran, bu kapsamda Balıkesir ilindeki gazete imtiyaz sahipleriyle bir araya geldi.
Gazete temsilcileriyle bire bir görüşülüp yazılı basının sıkıntılarının ve BİK ile ilişkilerin konuşulduğu toplantıda Duran, sektörün özellikle pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntılar ve gazeteleri rahatlatmaya yönelik Kurumca atılan adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


GAZETECİLİK KÜLTÜRÜ
İNTERNETE TAŞINMALI



Yerel gazetelerin teknolojik dönüşümü yakından takip etmeleri gerektiğinin altını çizen BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, "Yerel gazetelerin internet siteleri donanım, tasarım ve içerik olarak zenginleştirilmeli. Web sayfaları okuyucu odaklı tasarlanmalı. Okuyucuların sitenizi ziyaret ettiğinde habere rahat rahatlıkla ulaşabileceği, işlevsel ve mobil uyumlulukları optimize edilmiş bir tasarım kullanılmalı. Gazetecilik kültürünü internet ortamına taşımalıyız. Bu noktada yerel gazetelerimize eğitim ve teknoloji alt yapısı desteği sağlama yolunda çalışma içerisindeyiz” dedi.


YEREL GAZETELER
FUTBOL TAKIMINDAN
DAHA DEĞERSİZ DEĞİL

Duran, yerel gazetelerin gelirlerini artırma ve yazılı basını yaşama yolunda çabalarının artarak sürdüğünü belirterek, "Yerel gazeteler şehrin kılcal damarlarıdır. Şehirler için futbol takımı bir değerse ve ona nasıl sahip çıkılabiliyorsa, şehrin yerel gazetelerine de sahip çıkılmalı. Çünķü kentin her türlü sorununu dillendiren ve gündeminin takip edildiği gazeteler spor kulübünden daha değerli, daha önemli." ifadesini kullanarak yerel yönetimlere, kamu kurum ve kuruluşlarına, iş dünyasına ve STK'lara çağrıda bulundu.


Genel Müdür Rıdvan Duran, 2 saati aşkın süren buluşmada yerel gazete temsilcilerinin sorunlarını dinleyip tek tek cevapladı. Bazı önerileri ise not alıp değerlendireceklerini kaydetti.

BGC ve MGF'den TEŞEKKÜR


Gazeteciler Cemiyeti ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Demir de, pandemi süreci başlangıcında inisiyatif alarak uygulamaya koyduğu ve yerel basına can suyu olan kararları nedeniyle Genel Müdür Rıdvan Duran'a yerel motiflerin işlendiği bir tablo takdim ederek teşekkür etti.


Toplantı bitiminde gazete temsilcileriyle günün anısına fotoğraf çektirildi.

Editör: Haber Merkezi