SOSYAL medya ağlarından sonra zararlı internet kullanımına da çeki düzen getirecek kanun düzenlemesi için ilk adım Dijital Mecralar Komisyonunun belirlenmesiyle atıldı. 

TBMM'nin bugünkü oturumunda belirlenen komisyona AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de seçildi. Gazeteci kökenli Canbey, sektörün sorunlarını ve beklentilerini bilen en iyi isimlerden biri.

AK Parti'den 9, CHP'den 4, HDP'den 3, MHP ile İyi Parti'den 1'er milletvekilinin yer aldığı Dijital Mecralar Komisyonu şu üyelerden oluştu: 

Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Bursa Milletvekili Zafer Işık, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Muğla Milletvekili Burak Erbay, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş.

Komisyon 4 Kasım'da kendi arasında toplanarak başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimi yapacak.

Editör: Haber Merkezi