Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu isimleri arasında yer alan duayen gazeteci Nejat Akpınar vefat etti. 

Akpınar, Edremit Akçay'daki yazlığında bir süre önce geçirdiği rahatsızlık sonucu  getirildiği Balıkesir'deki özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı.
Yaklaşık iki haftadır yoğun bakımda tutulan Akpınar,  hakkın rahmetine kavuştu. 
Balıkesir Basını yaşamında görev yaptığı Ekspres, Adalet, Birlik ve Yeni Haber gazetelerindeki haber, yorum ve veciz dörtlükleriyle önemli izler bırakan Akpınar, yerel ve ulusal sanat dergilerinde de yazarlık yapmıştı. 
Akpınar, Cahit Albayrak, Ekrem Balıbek, Basri Atılganer, Cevdet Demiray, Ali Gezer, Güngör Gezer, M. Reşit Kıpçak, H. Şadi Kural, Kerem Öcal, Emrah Sağdıç, Gıyas Yetkin ve Münir Yenal ile birlikte Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'ni 27 Aralık 1961'de kuran isimlerden biriydi. 
Akpınar, 81 yaşında ve evli, bir çocuk babasıydı. 
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Balıkesir Şube başkanı H. Cengiz Güneş'in kayınpederi de olan duayen gazeteci Nejat Akpınar'ın cenazesi Paşa Camii'nde kılınan öğle namazına  mütekaiben Başçeşme mezarlığında toprağa verildi. 
Cenaze törenine, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Cemiyetin eski başkanı, kurucu ismi ve Akpınar'ın yakın arkadaşlarından M. Reşit Kıpçak, gazetecilerle çok sayıda vatandaş katılarak, Akpınar ve Güneş ailelerinin acılarına ortak oldu. 

Editör: Haber Merkezi