BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC), gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkan güç odaklarınca öldürtülen Cihan Hayırsevener'in şehit edilmesinin 11. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

BGC'nin mesajı şöyle:

GAZETECİLER ÖNCÜDÜR

Gazeteci toplumun öncü kuvvetlerinden biridir. Düşünce ve yorumuyla, haberiyle, fotoğrafıyla, görüntüsüyle, söyledikleriyle gerçeklerin vatandaşla buluşmasına aracılık edendir. Önceliği halkın çıkarıdır, kamu yararıdır.

KALLEŞÇE PUSU KURDULAR

Cemiyetimizin Disiplin Kurulu Başkanı Cihan Hayırsevener de bu ilkeler ışığında kalemini kullanan bir basın emekçisiydi. Gerçekleri yazdığı, kamu çıkarını gözettiği için korktular Cihan'dan ve kalleşçe pusu kurup katlettiler.

CESUR BİR GAZETECİYDİ

Ülkemizde bugüne değin 67 gazeteci-yazar öldürüldü. Balıkesir Basınının cesur kalemleri arasındaki Cihan da bunlardan biri oldu. Ülkemizin ve milletimizin çıkarları noktasında kalemini kullanan, beynini yoran gazeteciydi.

İNSANLIK DIŞI

Gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkan, karanlıktan beslenenlerin planladığı kalleşçe saldırıda şehit düştü.

Ölüm emrini verenleri, tetiği çekeni, insanlık dışı eylemi organize edenlere yardım ve yataklık edenleri bir kez daha lanetliyoruz.

SUSMADI, SUSMAYACAK

Türk Basını ilk şehidini verdiği 1909’dan beri susturulamadı.

Meslek ilkelerini benimseyen, kalemleriyle mikrofonlarını milletinin çıkarları ve gerçekleri öğrenmesi adına kullanan gazeteciler susmadı, susmayacak, susturamayacaklar.

HÜZÜNLE ANIYORUZ

Hangi nedenle olursa olsun bugüne dek öldürülen meslektaşlarımız yanı sıra vefat eden basın emekçilerini hüzünle, rahmetle, dualarla anıyoruz."

Editör: Haber Merkezi