Balıkesir’de günlük olarak yayın yapan Yeni Balıkesir Gazetesi’nin sahibi Sedat Boldan, gazetenin kurucusu ve eski imtiyaz sahibi babası Mehmet Emin Boldan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca ile gazetenin 4 personeli Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ
Gazetenin sahip ve çalışanlarının çıkar amaçlı suç örgütü kurarak tehdit ve şantaj yoluyla para aldıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları bildirildi.
 
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugün akşam saatlerinde  kent merkezinde yayın yapan Yeni Balıkesir Gazetesi’nin Dumlupınar Mahallesi Sunak Sokak’taki merkezine operasyon düzenledi.

GAZETE VE EVLERDE ARAMA
Gazetenin sahip ve çalışanlarının suç örgütü kurarak tehdit ve şantajla para istedikleri iddiasıyla yapılan operasyonda Mehmet Emin Boldan, oğlu Sedat Boldan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca ve gazetenin 4 çalışanı gözaltına alındı.
Gazete ve sahiplerinin evlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlar, dosyalar ve evraklara incelenmek üzere el konulduğu bildirildi.
İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, operasyonun suç örgütü kapsamında tehdit ve şantajla para istenildiği iddiasıyla yapıldığını açıkladı. .
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
 
ŞANTAJDAN TUTUKLANMIŞTI
Operasyon kapsamında gözaltına alınan yerel gazetenin kurucusu ve eski sahibi M. Emin Boldan, geçtiğimiz yıllarda aynı suçlamayla gözaltına alınmış ve yaklaşık 6 ay tutuklu kalmıştı. Boldan’ın çeşitli olaylara karıştığı iddiasıyla Emniyet’te suç kaydının  bulunduğu öğrenildi.

ÇALIŞANLAR SERBEST BIRAKILDI
Yeni Balıkesir Gazetesi ve sahiplerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan gazete çalışanlarından dört isim ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.
YAZI İŞERİ MÜDÜRÜ BOLU'DA YAKALANDI

Tehdit, şantaj suçlamasıyla gözaltına alınan Emin Boldan ile oğlu ve gazetenin yazı işleri müdürünün sorgulamaları sürüyor.

Bu arada, bugün saat 16.00  sıralarında başlayan Operasyon kapsamında gazetenin sahibi Sedat Boldan evinden , gazetecinin kurucusu ve eski imtiyaz sahibi Mehmet Emin Boldan İzmir'de bir otelden , Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca'nın ise Balıkesirspor'un kampını takip için gitti Bola'da gözaltına alınarak   Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikleri öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi