BALIKESİR’in aralıksız yayın hayatını sürdüren en eski gazetesi YENİ HABER’in 45. kuruluş yıldönümünde, 1 yıl önce 4 Şubat’ta hakkın rahmetine kavuşan gazetenin kurucusu Ekrem Balıbek de saygıyla anıldı.
Otel Basri’deki kutlama etkinliğinde, “Değişen Medya Düzeni ve Köşe Yazarlığı” konulu panel ve “Ekrem Balıbek Köşe Yazısı Ödülü” töreni de gerçekleştirildi.  
Balıbek’in vefatındtan sonra gazetenin yönetimini üslenen mimar Esen Balıbek, 45. yıldönümüne kardeşleri Esin Demir ve Esra Tuğcu ile birlikte  ev sahipliği yaptı.
İKİ SEVGİLİSİ VARDI
YENİ HABER’in 45. yılı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Esen Balıbek, emanetini teslim aldığı babası Ekrem Balıbek’in gazetecilik ve Balıkesir aşığı bir insan olduğunu söyledi.
“Onun iki sevgilisi vardı. Biri Balıkesir, diğeri Yeni Haber idi” diyen Esen Balıbek, duygularını şöyle dile getirdi:
“Ekrem Balıbek, yaşı biraz ilerlemiş Balıkesirlilerin çok iyi hatırlayacağı Hacı Münir’in yanında babasından geçen aşkla başlamıştı gazeteciliğe. Lise yılarlında da var radyoculuk ve gazetecilik. O tarihte yasak olan radyolara rağmen merakla dinlenen Balıkesir Lisesi’nin spikeri.
Balıkesir Postası’nda geçen günler, İstanbul gazetelerinin Balıkesir muhabirliği derken, 1968 17 Ocak’ta Yeni Haber Gazetesi’ne kadar gidiyoruz. Sevgiyle andığımız kendisine doyamadan aramızdan ayrılan annemiz Hüray ve Ekrem Balıbek’in büyük fedakarlıkları sonucu bir rüya gerçekleşiyor, Ekrem Balıbek kendi gazetesini çıkarıyor.
O günden bu güne büyük fedakarlıklar, büyük sıkıntılar, büyük özverilerle gelinen 44 yıl ..
ÇİZGİ DEĞİŞMEYECEK
Yeni Haber olarak 45. yıla başlarken, onun yokluğunda, ona yakışır bu gazeteyi sizlerin desteğiyle bir süre daha sürdürmeyi hedefliyoruz .
Bu süre ne kadar olur bilinmez, ama biz niyetliyiz ve tarih koymuyoruz. Ülkemiz şartları gazetecilik yapmaya elverdiği ve izin verdiği sürece devam edeceğimizi düşünüyorum.
Onun yokluğunda bize göre iyi şeyler yapmaya çalıştık bu geçen 1 yılda. Çok şey değişti ama gazetecilik çizgimiz aynı ve değişmeyecek.
Dilerim Ekrem Balıbek bizi izliyor ve bıyık altından gülümsüyordur. Eğer o bugünlere getirmeseydi biz hiçbir şey yapamazdık.”
DEĞİŞEN MEDYA DÜZENİ
Daha sonra ise, ‘Değişen Medya Düzeni ve Köşe Yazarlığı’ konulu panele konuşmacı olarak Vatan Gazetesi yazarları Can Ataklı, Mustafa Mutlu, Gazeteci-Yazar Nail Güreli ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto katılarak görüşlerini aktardı. Ataklı ile Mutlu’nun iktidara yönelik eleştirileri dikkat çekti. Güreli, Balıbek’in yazılarından örnekler vererek yerel gazeteciliğin önemini dile getirirken, Olcayto ise, gazetecilerin kendi sorunlarının çözümü noktasında birliktelik sergileyememesinden yakındı.
KİMLER KATILDI?
Yeni Haber’in kuruluş yıldönümüne, Belediye Başkanı İsmail Ok, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Tahsin Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Merkez İlçe Başkanı Hakan Şehirli, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Balıkesir ve ülkenin dört bir yanından gelen gazeteciler katıldı.
Editör: Haber Merkezi