Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, yazdığı yazılar nedeniyle Balıkesir Bandırma’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Güney Marmara’da Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevener’in öldürülüşünün üçüncü yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Kim ne yazarsa yazsın, kim ne düşünürse düşünsün kimse söyledikleri nedeniyle yargılanmamalı, cezalandırılmamalı. Gazeteciler özgür olmalı” diyen Genel Başkan Atilla Sertel, açıklamasında şunları söyledi:  

“Türkiye’de basın özgürlüğü istiyoruz. Türkiye’de bazı hakikatlerin ortaya çıkmasını istiyoruz, karanlıkların aydınlatılmasını istiyoruz. Bugün yöntem değişse de geçmişten bu yana gelen gazeteci kıyımlarına son verilsin istiyoruz. Bunları isteyenlerin biri de Cihan Hayırsevener idi. Hayırsevener, eşkiyalıkların, çeteciliklerin, kara paracıların, meşru olmayan yollardan para kazananların karşısına dikildiği için üç yıl önce acımasızca katledildi. Türkiye’de elbette bundan sonra da gazetecilerin can güvenliği tehdit altında olacaktır. Elbette ki Türkiye’de karanlık güçler, haksız kazanç elde etmek isteyenler gazetecilere yönelik tehditlerini sürdürecektir.

Ancak Türkiye’de namuslu, ilkeli, çizgisinden asla sapmayacak gazeteciler vardır, var olacaklardır. İşte biz o gazetecilerin yanındayız. Cihan Hayırsevener’i unutmadık, unutturmayacağız! Çünkü unutulur ve unutturulursa işte o zaman Türkiye çok büyük bir karanlığa bürünecektir. Basın şehidimizi rahmetle anıyor, geride kalan ailesi ve meslektaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum.”

Cihan Hayırsevener’i öldürenlerin, azmettirenlerin bugün adalet önünde hesap verdiklerini belirten Sertel, Türk adaletine güvendiklerini ve sonuna kadar davanın takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. 

Editör: Haber Merkezi