Bayramlar sevgi ve kardeşliğin, dayanışma ve paylaşmanın vücut bulduğu en müstesna günlerdir. Bizleri bir Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize  hamdüsenalar olsun. Mübarek Kurban Bayramımızın, aziz milletimizle birlikte tüm İslam âlemine ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini niyaz ediyorum.

 

Allah'a yakınlaşmanın ve rızasını elde etmenin bir vesilesi olan kurban ibadeti, Hazreti İbrahim'den beri süregelen Allah’a şeksiz, şartsız teslimiyetin de simgesi niteliğindedir. Kesilen kurbanlar fakirin yüzünü güldürürken, zengine de malıyla ibadet etme fırsatı vermektedir.

 

Bayram aynı zamanda vuslat demektir. Hasretle beklenen uzaktaki eş, dost, akrabayla kavuşma demektir. Bayram vesilesiyle yolculuk yapacak tüm vatandaşlarımızdan, emniyet kemerlerini takarak, trafik kurallarına hassasiyetle riayet etmelerini istirham ediyorum. Ülkemizin ve dünyanın pandemi sürecinden geçtiği bir dönemde idrak ettiğimiz bu bayramda, maske, mesafe ve hijyen kurallarını titizlikle yerine getirmemiz gerektiğinin tekraren altını çiziyorum.

 

Bu düşüncelerle Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; aziz milletimiz, İslam Âlemi ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, kurtuluşumuza vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Editör: Haber Merkezi