Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur da kahve fincanı en güzellerinden seçilmez mi. Kahve kültürü gelişmiş bir millet olarak kahve takımlarımız da bir o kadar çeşitlidir. Misafirler, ziyaretçiler bir kahve içilmeden bırakılmayacağı için her evde çeşit çeşit fincan takımları yer alır. Hatta yeni evlenene, yeni iş kurana fincan takımı hediye edilir. Böylece en güzel anlara imza atılır, hep bir hatıra kalır.

Kahve fincanları genellikle takımlar halinde uyum içinde satışa sunulur. Tek kişilik, iki kişilik ya da altı kişilik takımlar ile 12 kişilik takımları bulmak mümkündür. Bu takımlarda en çok porselen ve seramik maddelerden yapılan tercih edilir. Takımların içeriği fincan ve altlıklarından oluşur. Tek ve iki kişilik takımlarda ise genellikle kahve yanı bardağı da yerini alır.

Fincan Desenleri

Geleneksel kahve fincanı modellerinde çini desenleri çokça yer alır. Türk kültüründe çini yüzyıllarca öncesine dayanan bir desendir. Geleneksel bir içecek olan Türk kahvesinde de bu desenlere çokça yer verilir. Özellikle resmi toplantılarda ya da işyerlerinde bu kahve fincanları çok daha kullanışlı olacaktır.

Son yıllarda popüler olan diğer bir seçenek ise bambu altlıklara sahip olan modellerdir. Doğallığı simgeleyen bu modeller sayesinde şık modern ve doğadan bir hava estirilecektir. Özel misafirleriniz için ayaklı kahve fincanı seçerek saraylara yaraşır bir kahve keyfi yaşayabilirsiniz.

Siz de tüm kahve fincanı ürünleri için https://www.madamecoco.com/kahve-fincanlari/ adresini ziyaret ederek beğendiğiniz ürünleri sipariş edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi