Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik’in büyük önem verdiği Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduğu 3 Milyon TL yatırım bedelli Hiperbarik oksijen tedavi sistemi başka bir ilimize gidecek iken Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine kurulmasına karar verildi.

Çelik müjdeli haberle ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastaya aralıklı olarak % 100 oksijen solutmak suretiyle uygulanan medikal bir tedavi yöntemidir. Denizde vurgun yiyen, yatak yarası, anı işitme kaybı, ani görme kaybı olan hastalarda, diyabetik ayak yaralarında ve onkolojiye bağlı radyasyon yanıklarında Çok etkili bir tedavi yöntemi sunan sistem her yaştaki hastaya uygulanabilir. Bu sayede hastalarımız çevre illere gönderilmeden Balıkesir de tedavi olacaklardır.

Önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Hiperbarik Oksijen tedavi sistemini Balıkesir’ e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz, tüm hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” 

Hiperbarik Oksijen 

Tedavisi (HBOT) Nedir?

Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastaya aralıklı olarak % 100 oksijen solutmak suretiyle uygulanan medikal bir tedavi yöntemidir. HBOT 6000 den fazla çalışma ile desteklenmiş modern ve bilimsel bir tedavi yöntemidir.

Editör: Haber Merkezi