Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı:

Bugün, bağımsızlığımıza ve demokrasimize göz diken, yıkmaya kalkışan hainlerin ve işbirlikçilerinin yerle yeksan edildikleri gün. Bugün, 15 Temmuz gecesi Milli İrademizi hiçe saymaya kalkışanların ders aldıkları, Türkiye Geçilmez’i bir kez daha öğrendikleri gün. Bugün, FETÖ Terör Örgütü ve işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen hain kalkışmanın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın liderliği, kararlılığı; aziz milletimizin kararlı bir şekilde hainlere dur dediği gün. Bugün, Türk Milleti’nin bir kez daha birlik içerisinde, devletine ve demokrasisine kastedenlere karşı; bayrağına, ezanına, istikbal ve istiklaline canı pahasına sahip çıktığı bir gün.

Merhum şairimiz Mithat Cemal Kuntay’ın şu dizeleri Aziz Milletimizin anlayışını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Ne diyor şairimiz;

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

15 Temmuz gecesi tüm dünya ve şer odakları görmüştür ki; hiçbir ihanet ve hainlik, milletimizin vatan, bayrak ve ezan sevdası karşısında galip gelemeyecek, devletimizi kesinlikle yıkamayacaklardır. Bu büyük mücadelenin, tekrar dirilişin destanını yazan 15 Temmuz şehitlerimizin Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

“TÜRK MİLLETİ, 15 TEMMUZ’DA GÜCÜNÜ TÜM DÜNYA’YA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ…”

15 Temmuz gecesi Türk Milleti, FETÖ Terör Örgütü'nün ihanet girişimi karşısında destansı bir direniş gösterdi. Aziz Türk Milleti, Ülkemizin bekası ve çocuklarımızın geleceği için terör örgütünün hain planı karşısında tek yürek, tek bilek olarak darbe girişimini engelledi. Türkiye Cumhuriyeti, böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen, kendi kararlarını kendi verebilen, güçlü ve bağımsız bir devlettir.

Aziz Milletimiz, demokrasimize uzanan kirli ellerin nasıl bertaraf edileceğini, kırılacağını 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz gecesi, milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” şiarını. Değerli Şairimiz Orhan Şaik Gökyay’ın

“Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır.

Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir.

Tarihin dilinden düşmez bu destan. Nehirler gazidir, dağlar kahraman.

Her taşı bir yakut olan bu vatan, Can verme sırrına erenlerindir.”

dizeleri Aziz Milletimiz için; vatan mevzubahis olduğunda neler yapabileceğini çok iyi anlatmaktadır.

“TÜRK MİLLETİ, FETÖ ve İŞBİRLİKÇİLERİNE DUR DEDİ”

Bunun içindir ki; Ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. 2016 yılının 15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletin diğer kurumlarının içine sızmış olan hainler, dışardaki işbirlikçileri ile bir olup karanlık gecede Türk Milletinin üzerine ateş açarak, karanlık hiç bitmesin, kaos çıksın, ülke parçalansın istediler. Vatanımıza ve demokrasimize kastedenler bilsinler ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan liderliğinde FETÖ Terör Örgütü ile onun işbirlikçileri ile ve bütün terör örgütleri ile mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla sürecektir. 15 Temmuz ruhu daima yaşayacaktır. Vatanımıza, devletimize ve milletimize kastedenlere karşı demokrasi nöbetimiz daima devam edecektir.

Ülkemiz üzerinde emelleri olan devletler tarih boyunca yapamadıkları işgali yaparak, Türkiye’yi boyunduruk altına almak istediler. 15 Temmuz gecesi “MİLLİ, İRADEYİ” hiçe sayan hainler bir tek şeyi hesaba katmadı; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”! şiarına canı pahasına bağlı olan Aziz Türk Milletini.

“TÜRKİYE GEÇİLMEZ”

Tarihler boyunca asil bir ruhla yaşayan Türk Milleti canı pahasına Vatanını korudu. Hainlere ve onların işbirlikçilerine fırsat vermedi. İşte bu ruh Çanakkale ruhudur, Kurtuluş savaşı ruhudur. Bu günümüzü anlamlı kılan elbette ki 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik ruhudur. Bu vesile ile Türkiye Geçilmez diyen, Canlarını bu vatan için seve seve feda ederek bizlere emanet eden 15 Temmuz şehitlerimizi, darbecilerin durdurulmasının sene-i devrinde dualarla, hasret ve özlemle anıyoruz. Gazilerimize ise minnet ve şükranlarımız sunuyoruz. Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum, Güçlü Türkiye yolunda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Editör: Haber Merkezi