Acil Servis ve Yoğun Bakım Ünitesi’nden yoksun, çeşitli branşlardaki eksikleriyle Balıkesir’de sağlık hizmeti vermeye çalışan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi,  BAÜN’ün yeni Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş döneminin başlamasıyla birlikte atılıma geçti. Hastane’nin en önemli ihtiyacı olan Yoğun Bakım Ünitesi ile Acil Servis devreye girdi. 

Acil ve Yoğun Bakım’ın dışında eksik branşlarda hekim açığının kapatılması için de çalışma başlatıldı. Edinilen bilgilerde 30’a yakın yeni hekim alınacağı öğrenildi. 

MÜJDELİ HABER REKTÖR'DEN GELDİ

Görevi Prof. Dr. Kerim Özdemir'den teslim aldıktan sonra önceliğini Tıp Fakültesi Hastanesinin eksikliklerini gidermeye veren BAÜN'ün çiçeği burnundaki rektörü Prof. Dr. İlter Tuş, "Hastanemizin büyük bir eksikliği ve Balıkesir halkının büyük bir ihtiyacı olan Acil Servisimiz ve 3. Basamak Yoğun Bakım ünitemiz Balıkesirimize hizmete başladı." diyerek müjdeli haberi verdi.

Acil Servisin açılması noktasındaki çabalarına destek veren Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Burak Öztop'a da teşekkür eden rektör Kuş'un üniversiteyle ilgili projelerini ise önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi.
 

Editör: Haber Merkezi