BELEDİYELER SPONSPOR OLDU

2. Uluslararası Orhanlı Çerkes Festivali Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Orhanlı Mahallesinde yoğun katılımla gerçekleşti. 
Çerkes kültürünün yaşatılmasını amaçlayan şenlik  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi Belediyesi sponsorluğunda yapıldı. 

Açılan standlarda çerkes kültürüne ait eşyalar sergilenip, satışı yapıldı. 
Festivalde Ürdün ve Kafkasya'dan gelen ses sanatçıları ile Adigey Cumhuriyeti Akademik Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.  Dünyaca ünlü NALNES Çerkes Folklor Ekibi'nin gösterileri nefesler tutularak izlendi.

BÜLENT ARINÇ'A İLGİ BÜYÜKTÜ


Şenliğe, TBMM eski başkanı Bülent Arınç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri Pakize Mutlu Aydemir, Adil Çelik, AK Parti İl Başkanı Hasah Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, eski Balıkesir milletvekilleri İsmail Özgün ile Ali Aydınlıoğlu ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. 

ÇERKES ERKEĞİ KALPAĞI


Uluslararası Orhanlı Çerkes Festivalinin organizasyonunu üstelen Çerkes Derneği yöneticileri, Bülent Arınç, Zekai Kafaoğlu, Hasan Demiraslan ile diğer protokol üyelerine Kafkas erkeğinin sembolü olan Çerkes Kalpağı hediye etti. Kalpakları başlarına geçiren Arınç ve diğerleri stanları gezdi, halkı selamladı. 

Balıkesir'in fahri hemşehrisi Bülent Arınç, dostlukları eskiye dayanan yol arkadaşları İsmail Özgün, Ali Aydınlıoğlu ve Zekai Kafaoğlu ile hasret giderdi.

Editör: Haber Merkezi