Balıkesir'de "marka şehir" yaratmanın gayretiyle gece gündüz çalışan Karesi Belediyesi, ilçedeki Çankaya Sokağını baştan sona rengarenk şemsiyelerle  dekore ederek kente renk kattı. 
Onlarca sayıda şemsiyenin kullanılarak gölgelendirilen "Şemsiyeli Sokak" vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Renkleriyle sokağa canlılık katan şemsiyeler renk cümbüşü yaşattı. 
BAŞKAN YILMAZ: #RENKLİ KARESİ


Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Şemsiyeli Sokak" projesini sosyal medya hesabından : #RenkliKaresi tashtagı ile duyurarak şu paylaşımı yaptı:
"Güzel ilçemiz Karesi'ye renk katan şemsiyeli sokağımız, hem yayalara mutluluk veren görüntülere sahne oluyor hem de en güzel selfielere konu olarak sosyal medya hesaplarında yer buluyor."
RENK RAHATSIZLIĞI...


Karesi'nin alkış alan "Şemsiyeli Sokak" projesi, renk tercihi nedeniyle kimi çevrelerin ise rahatsızlığını getirdi. Balıkesir sosyal hayatının ünlü bir ismi, "belediye bu rengi baya aramış olmalı" notuyla renklerin LGBT çağrışımı yaptığını ileri sürüp "itirazımız var" dedi. 
Bu ismin yaptığı paylaşımın altına çok sayıda yorum yapıldı. 

MİLLET İŞE DEĞİL, İŞİNE GELENE BAKIYOR!


Bununla birlikte yüzlerce vatandaşın Gökkuşağı rengine büründürdüğü Çankaya Sokak için teşekkür mesajı gönderdiği Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın paylaşımına birkaç kullanıcının renklere takılı kaldığı gözlendi.
İŞTE O İLGİNÇ YORUMLARDAN BAZILARI

"YAHU GÜZELLİKLERİN TADINI ÇIKARIN!"


LGBT nedir? LGBT'liler kimdir?
LGBT nedir? LGBT bir kavram mıdır? LGBT bir kurum adının kısaltılmış hali midir? Nedir bu LGBT? LGBT hareketlerinin amacı nedir? LGBT'liler İslam dinine hakaret ediyorlar mı? LGBT'liler Türkiye'de genellikle Beyoğlu'nda yaşarlar.
LGBT, "lezbiyen", "gey", "biseksüel" ve "transgender" kelimelerinin baş harfleridir. 1900'lerden itibaren kullanılmaya başlayan "LGBT", eşcinsel hakları mücadelesinde kullanılan çatı kelimedir. 


Eşcinsel hareketi olarak adlandırılan LGBT hareketi, eşcinsel kelimesinin travesti, transeksüel ve biseksüelliği kapsamıyor oluşu nedeniyle çatı kelime olmaktan çıkmıştır. Hareket GLBTT kelimesini kullanmaya başlamış ancak lezbiyenlerin toplumda "yok" sayılıyor düşüncesi sebebiyle, L harfi başa alınmış ve kadınlara bir tür pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Yurtdışındaki bazı örgütler bu çatı kelimeye daha sonradan interseksüelleri temsilen I ya da queeri temsilen Q harflerini eklemişlerdir.
LGBT hareketi Türkiye'de son yıllarda etkisini artırmış, eylemlerini yaygınlaştırmıştır. Her hareketleri Türkiye'de gündem olan LGBT hakkında olumsuz bir cümle kuran kişiler de yoğun şekilde eleştiriye maruz kalıyor. 
Türkiye'de genellikle İstanbul'da örgütlenen LGBT hareketi, daha çok Beyoğlu'nun İstiklal ve çevresinde etkin hareket edebiliyorlar.
Geçtiğimiz günlerde, Amerika Birleşik Devletleri'nde Yüksek Mahkeme eşcinsel evliliğin hukuki bir hak olduğuna hükmetti. Bu haber hem Türkiye'de hem de dünyada LGBT'liler arasında büyük bir sevinçle karşılandı.  (Kaynak: Sabah)

Editör: Haber Merkezi