Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş. Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış.
VER, KURTUL!..
Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:
"Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanın ki, bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküz'de. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım."
Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tar-tışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküz'ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış.
BİRER BİRER  CAN VERİRKEN...
Bir süre sonra aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk'u istemiş-ler:
Gördünüz mü ne kadar barış severiz. Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak, şu sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruKlusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp, barış içinde yaşamaya devam edelim."
Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk'u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş.
NELER OLDU BİZE BÖYLE...
Bu sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle. Sonunda öküzler za-yıflamış, aslanlar küstahlaş-mış. Artık, hiçbir bahane ileri sürmeden, doğrudan mü-dahale ederek, “Verin bize şunu, yoksa karışmayız” demeye başlamışlar.
Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride.
İçlerinden biri liderlerine, “Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük” diye sormuş.
Boz Öküz, Benekli’nin sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli “Biz” demiş, “Sarı Öküz'ü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı..
...
Hikaye bu. 
Malum önümüz Kurban Bayramı. Allah'a yaklaşmak maksadıyla ve rızasını kazanmak için kimimiz Öküz, kimimiz İnek.. Kimimiz Koyun veya Koç kesecek..
İyi de bunun hikayemizle ne ilgisi var demeyin. 
Var..
Altta anlatacağım..
Masum insanları, ülkenin değerlerini kurban etmek isteyenler var çünkü..
***
SİYASETTE "SARI ÖKÜZ" ARAYIŞI
FETÖ operasyonlarını takip edenlerin yukarıdaki “Sarı Öküz” hikayesiyle ne demek istediğimi anladığını sanıyorum. 
Yakından izliyoruz. 
Devlet kurumları yanı sıra diğer alanları kapsayan operasyonlarda, binlerce kişi  gözaltına alındı, tutuklandı, kamudan atıldı, şirketlere kayyımlar atandı. 
Hemen herkes destek verdi, alkış tuttu hainlere yönelik operasyonlara..
İlk başlarda her şey yolunda gidiyor gibiydi. 
Rota şaştı sanki.
Birileri kendilerini “Fırsat bu fırsat” diyerek aslan yerine koyup kurban üzerine kurban istiyor.
Senaryolar çok. 
Dinlediğimde tüylerim ürperiyor. Siyaset dünyası karman-çorman. 
Herkes kendi kafasına göre hesap yaparken, fitne-fesat saçıyor etrafa. 
Kurban sonrası büyük fırtına var sanki. 
Çünkü “sarı öküz” hikayesini bugünlerde en çok siyasetçilerden duyuyorum. 
Ve yine sanki birileri, FETÖ soruşturmasını sulandırmaya çalışıyor gibi..
İşte tam da bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olaya müdahalesini çok manidar buluyorum...   
***
DENİZ YILDIZI
Bir adam okyanus sahilinde yürüyüş yaparken, denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca bu kişinin, sahile vurmuş deniz yıldızlarını denize attığını fark eder ve;
“Niçin bu deniz yıldızlarını denize atıyorsun?” diye sorar. 
Topladıklarını hızla denize atmaya devam eden kişi; “Yaşamaları için” yanıtını verince, adama şaşkınlıkla:
“İyi ama burada binlerce deniz yıldızı var. Hepsini atmanıza imkan yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki?” der.
Yerden bir deniz yıldızı daha alıp denize atan kişi,
“Bak onun için çok şey değişti” karşılığını verir...
...
Gökten elmalar düşmüş; 
At iziyle it izini birbirine karıştırmayanların başına.
...
Kardeşlerim..
Kurban Bayramınızı bugünden kutluyor, sağlıkla, huzurla, mutlulukla, sevdiklerinizle birlikte nicelerine ulaştırmasını Rabbim’den diliyorum..
10 EYLÜL 2016