Haliç Kongre Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında Başkan Erdoğan, AK Parti'nin 40 ilde yarışacak olan belediye başkanlarını şöyle açıkladı:


 

AK PARTİ BALIKESİR'DE İŞLER BİRAZ KARIŞIK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve ilçe belediye başkan adaylığı süreciyle birlikte AK Parti'de kimi isimler arasında yaşanan iç çekişme bugünlerde zirve yaptı. 
Sosyal medyada açılan sahte hesaplarla, İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu yıpratma kampanyası hız kazandı. Bu gece bazı hesaplardan Demiraslan'ın görevden alındığı paylaşılırken, Kafaoğlu'nun ise aday gösterilmeyeceğine dair sahte hesaplardan paylaşımlarda bulundu. 
Parti tabanında büyük rahatsızlık yaratan bu son gelişmeler AK Parti Genel Merkezi'ne de yansımış durumda.
Genel Merkezin bu nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayını açıklamayı bir hafta sonrasına ertelediği öğrenildi. 

ZEKAİ KAFAOĞLU  YA DA..
En güçlü aday ismi mevcut başkan Zekai Kafaoğlu. Ancak parti teşkilatları içerisinde Prof. Dr. Mehmet Aşık, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Vali Ersin Yazıcı isimleri de dillendirilirken, bazı gruplar kişisel hırslarını ön plana çıkarak 1 milyon 300 bin nüfuslu Balıkesir'de belediye başkanlığı yapacak isim yokmuşcasına  "Dışarıdan bir isim aday gösterilsin" modunda. 

Şu anda Genel Merkezin Balıkesir adayıyla ilgili kafasının net olmadığı biliniyor. Son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. 

Editör: Haber Merkezi