Milletvekili Akın, “Milletimiz; kutsal emanetimiz olan şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize, şehitlerimizin anısına saygısızlık eden TRT yöneticilerinin, yöneticilere talimat verenlerin yargı önünde hesap vermesini istiyor. Vicdanlarımızı yaralayan bu olayın hesabı sorulmalı” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ı TBMM’deki makamında ziyaret etti. Son günlerde yaşanan olayları talihsizlik olarak değerlendiren Işık, “Bu vahim olaylar şehit ailesi ve gazilerimizi derinden yaralamıştır. Güvenlik güçlerimizin terörle mücadeledeki azim ve şevkini kırmıştır. Bu olayın sorumlularını kınıyoruz. Kırmızı bültenle aranan terör örgütü üyesi Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaran sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da, Ergenekon ve Balyoz davalarında “gizli tanık” olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kumpas kuran, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ı ekrana çıkarılmasını skandal olarak değerlendirdi. Osman Öcalan’ın gizli tanıklığı ile yüzlerce Türk subayını haksız yere suçlandığını, mahkemelerde gizli tanık olarak ifadeler verdiğini anlatan Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Bu güzel vatanın birlik ve bütünlüğü, halkımızın mutluluğu uğruna canlarını feda edecek kadar cesur ve vatansever olan şehit ve gazilerimiz Milletimizin onur kaynağıdır. Aziz şehitlerimizin emaneti de Milletimize en kutsal emanettir. Şehit yakınları ve gazilerimizin uykularını kaçıran bu olayların arkasında kimlerin olduğunu tahmin etmemiz hiç de güç değil. Biz biliyoruz. Milletimiz biliyor. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz biliyor. Bu tür girişimlere neden tenezzül ettiklerini de biliyoruz. Bu akıl almaz olayların talimatını veren, bu olaylara ön ayak olan, uygulayan kim varsa hukuk karşısında hesap vermelidir. Milletimiz; kutsal emanetimiz olan şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize, şehitlerimizin anısına saygısızlık eden TRT yöneticilerinin, yöneticilere talimat verenlerin yargı önünde hesap vermesini istiyor. Vicdanlarımızı yaralayan bu olayın hesabı sorulmalı. TRT, milletimizin malıdır. TRT eliyle şehitlerimizin anısına, gazilerimize ve yakınlarına saygısızlık yapmak vicdanlara sığmaz.”

Editör: Haber Merkezi