BALIKESİR'de siyasetin gündemini AK Parti teşkilatlarındaki gelişmeler oluşturuyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Yücel Yılmaz olarak belirlenmesinin ardından gözler, İl başkanlığına atanacak isim ile ilçe belediye başkan adaylarının hangi isimlerden oluşacağına çevrildi. 

İl başkanlığı için eski vekiller İsmail Özgün ile Mahmut Poyrazlı  başta olmak üzere Özkan Savran, Yusuf Ziya Kısaer, İsmail Çoban, A. Gafur İnan, M. Birol Şahin. Ekrem Pehlivan  gibi çok sayıda partilinin adı geçiyordu. 

Bunlara genç hukukçu, Karesi ilçe teşkilatının eski başkanı Kemal Aydemir de eklendi. Aydemir'in il başkanı olması yönünde Yücel Yılmaz ekibinin de görüş belirttiği ileri sürüldü. 

Balıkesir siyaseti ve sosyal yaşamının renkli ve sevilen simalarından Kemal Aydemir, Karesi Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında yer alıyordu. 

Balıkesir Ekspres gazetesinde yayımlanan bir haber de dikkat çekti. 
"Aydemir'in dönüşü muhteşem olacak" başlığıyla verilen bu haberde şöyle denildi: 

"Dönüşüm yaşayan AK Parti’de, iade-i itibarlar devam ediyor. 
Karesi İlçe Başkanlığında imza attığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren ancak siyasi ayak oyunlarıyla görevinden uzaklaştırılan Av. Kemal Aydemir, aktif siyasete, AK Parti’nin il başkanlığıyla dönmeye hazırlanıyor.
Büyük bir sürpriz olmazsa, AK Parti teşkilatının yeni patronu Aydemir olacak. "

BU HAFTA İÇİNDE AÇIKLANABİLİR

Bilindiği gibi teşkilat başkan yardımcıları geçtiğimiz günlerde Balıkesir'e gelerek il başkanlığı için temayül yoklaması yapmıştı. 
AK Parti'nin yeni il başkanının bu hafta içerisinde belli olması bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi