Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yerine Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın Büyükşehir adayı gösterilmesiyle başlayan hareketlilik, yerini bugün akşam saatlerinde baş döndrüren gelişmelere bıraktı. 

PEŞPEŞE İSTİFALAR

Haber merkezlerine önce İl başkanı Av. Hasan Demiraslan'ın istifa ettiği bilgisi geldi.

Demiraslan'ın istifasına gerekçe Altıeylül Belediye Başkanlığına adaylığını gösterdiği öğrenildi.

Demiraslan'dan sonra ikinci istifa haberi başkan yardımcısı Ragıp Başlı'dan geldi. 

Başlı'nın Altıeylül Belediye Meclis üyeliğine aday olacağı bilgisine ulaşıldı. 

GENEL MERKEZDEN TELEFON

balikesirim.net haber merkezinin ulaştığı bilgilere göre, bugün akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'nden gelen telefon üzerine Hasan Demiraslan istifasını verdi. 

ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Arjantin dönüşü sunulacak başkan adayları listesinde Hasan Demiraslan adına  Altıeylül Belediye Başkan adayı olarak yer verildiği kaydediliyor.

ALTIEYLÜL'DEN KARESİYE
Bunun yanında, Altıeylül'deki aday adayları arasındaki bir ismin Karesi Belediye başkan adayı olarak açıklanabileceği balikesirim.net haber merkezine ulaşan bilgiler arasında yer aldı. 

BALIKESİR SON DAKİKA
Kapalı Grup · 5.468 üye
Gruba Katıl
Karşılaştığınız sorunlarla ilgili yayınlanmasını istediğiniz haber ve fotoğrafları bize gönderin, on binlere okutalım, sorununuz çözülsün.

REİSİN BİLGİSİ DAHİLİNDE Mİ?

Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Eylül ayındaki Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, partisinin il ve ilçe başkanlarını yerel seçimlerde aday olmak için "bana sormadan istifa etmeyin" diyerek uyarmıştı. 

Demiraslan ise bu akşam gelen telefon üzerine istifasını verdi. 

İL BAŞKANLIĞI YETKİSİ KISAER'de

Bu arada, Hasan Demiraslan'ın istifasının ardından il başkanlığına yönetimden Yusuf Ziya Kısaer'in vekalet edeceği öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi