BALIKESİR'DE SON DURUM


Siyasi kulislerde, Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için başta mevcut başkan Zekai Kafaoğlu olmak üzere, İl Başkanı Hasan Demiraslan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, eski milletvekillerinden İsmail Özgün, Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı isimleri konuşuluyor. Vali Ersin Yazıcı'nın adı da kulislerde var.


Partinin gençlik kollarından gelen Hasan Demiraslan, 24 Haziran'daki seçim başarısından sonra müthiş bir hava yakaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile uyumlu çalışmalarıyla dikkat çeken Demiraslan'ın,  adaylık konusu açıldığında "Reis ne derse o" dediği belirtiliyor.

İKİ ESKİ BAKAN ADI
Eski bakanlardan Taner Yıldız, Veysel Eroğlu isimlerini de dillendiren çevreler var. 


Eroğlu ile Yıldız'ın isimlerini gündeme taşıyanların tezi şu;  "Biz içeride bir birimizi yiyoruz. Dışarıdan biri gelsin, toparlasın, abilik yapsın." 


İTHAL ADAY BİZE UYMAZ
Böyle düşünenlere hem AK Parti teşkilatlarından hem de parti tabanında tepki çok.
"Bir milyon 200 bin nüfuslu Balıkesir'de kimse mi kalmadı?"  sorusu "ithal aday" talepkârlarına yöneltildi.


YİNE, YENİDEN FARUK KULA 
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı ünlü işadamı Faruk Kula ismi bu kez AK Parti için telaffuz edilmeye başlandı.. Geçmiş dönemlerde DYP ve CHP ile anılan ünlü işadamının ismi ilk kez AK Parti'yle yan yana getiriliyor. Sosyal medyada bir çok kişinin bunu dillendirmesi dikkat çekiyor. Kula'nın gündeminde siyasetin bulunmadığı biliniyor.


REİSİN ADAYI KAFAOĞLU
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen Cuma günü Balıkesir'e yaptığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu yanından hiç ayırmadığına işaret eden bir grup, "Reisin adayı Kafaoğlu" iddiasını ortaya attı.  Yerel gazetelerden bazıları bu yöndeki kulisleri "Kafaoğlu ile yola devam" diyerek manşetlerine taşıdı. 


İLÇELERDE NE OLACAK?
Balıkesir'de şu an AK Partli 15 ilçe belediye başkanı var.
Gömeç hariç diğerlerinin yeni dönemde adaylığı düşündükleri biliniyor. 
Büyük olasılıkla çoğu yeni dönemde aday listelerinde olmayacak. 
İlçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde en büyük rolü hiç şüphesiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İşte Balıkesir adayım" diye açıklayacağı isim oynayacak.  


ADAY BELİRLEMEYE START
AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarının Ekim ayında netleşeceğini söyledi.
 ”Yüzümüzü ak edecek adayları belirleyeceğiz" diyen ve pazartesi gününden itibaren aday adaylarını belirlemeye başlayacaklarını belirten Özhaseki, ”Koltuk çantada keklik diye düşünen yanılır” diye konuştu.


Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş (kareli ceketli), yeni dönem için de adaylığı düşürken, Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Cemal Kocataş'ın (soldan ikinci) gönlünde de Sındırgı Belediye başkanlığı yatıyor.


Altıeylül Belediye Başkan adaylığı için konuşulan isimlerden biri de Yusuf Hocaoğlu. AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan'la birlikte adı konuşulan Hocaoğlu, şehirde hemen herkesi sevdiği isimlerden biri. 

YÜZÜMÜZÜ AK EDECEK ADAY
Mehmet Özhaseki, yerel yönetimlerin ve başkanların fotoğraflarını çektiklerini, illerin yanı sıra bölgesel sorunları da yakından izlediklerini ifade etti.
Özhaseki, şöyle devam etti:
”Sayın Cumhurbaşkanımız işaret ettiği bir konu var ki bu her şeyden çok önemli. Bu konuda da o düsturlara bağlı olabilecek ve bizim yüzümüzü ak edecek adaylarımızı belirlemeye çalışacağız.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
Nedir bu? Gönül belediyeciliği. Şimdi bir başka kavramla karşı karşıyayız. Bütün belediye başkanlarımızın vatandaşla el ele, gönül gönüle bir şehri yönetmesi. Tabi onlara dokunmazsa onlardan gelen her teklifi her soruyu veya her sorunu çözecek şekilde bir gayretle yaklaşması ama bir taraftan da katılımcı belediyeciliği ortaya koyması işte bu adayları belirleyecek atmosfer önümüzdeki günlerde doğdu. Çalışmalarımız da zaten başladı. Pazartesinden itibaren şehirlerde aday tespitlerine başlıyoruz.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu'nun 'A Takımı'ndaki isimlerden Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Berber, Dursunbey Belediye başkan adaylığı konuşulan isimlerin başında geliyor.

 
Yeni dönemde bu fotoğraftaki isimlerden tamamına yakınını başkanlık koltuğunda göremeyebiliriz.

HERKESE SORULACAK
Şehirlerdeki vatandaşları dinlemek istiyoruz. Teşkilatlarımız ne diyor bir kez daha dinlemek istiyoruz. Arkasından sivil toplum örgütleri ne diyor dinlemek istiyoruz. Vatandaş ne diyor dinlemek, görmek istiyoruz.  Biz bu çalışmalarımızı 1- 1,5 ay devam ettiririz.. Belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarını Ekim ayında netleştiririz" diye konuştu.

PARTİ DIŞINDAN  ADAY
Parti dışından da adaylar olabileceğine değinen Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kendi teşkilatlarımızdan yetişmiş arkadaş var ise onların da olmasına gayret ederiz. Ama öyle yerle olur ki vatandaşın tercihleri biraz daha farklıdır. Ona da saygı duyarız. Parti dışında da birçok değerli insanı partimize davet ederek, belediye başkanımız olması için teklif götürürüz. Bunda hiçbir mahsur yok. Koltuk çantada keklik diye düşünen, öyle diyen yanılır. Bu işin aslı esası, 1 - şehrin dilini iyi tutturmak, 2 - beklentilerini iyi görmek onlar karşısında saygılı davranıp o beklentiye uygun cevap vermektir."

Editör: Haber Merkezi