AK Balıkesir İl Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
İl Danışma Meclisi’ne; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Milletvekilleri Av. Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı , Ali Aydınlıoğlu ve Kasım Bostan, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Teşkilat Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları ve yüzlerce partili katıldı.
SON TERÖRİST ÖLENE KADAR MÜCADELE
Balkonuk Center'da düzenlenen İl Danışma Meclisi'nde yemeğin ardından yapılan konuşmalarda Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileğinde bulunulurken, ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik mesajları verildi. 
AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, terör olaylarını ele alırken, Balıkesir’in de yüreğine düşen şehit acılarını paylaştı. 
"Acımız büyük” diyen Dinçer Orkan, “Maalesef Şırnak'ın Cizre ilçesinde bizim Dursunbey'in Durabeyler Mahallesinden bir şehidimiz var. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Güneydoğu'da yürütülen operasyonlar kolay olmuyor ama kararlılıkla devam ediyor. And olsun ki o hendekler kapanacak, son terörist ölene kadar bu mücadele sürecek” dedi.
TEŞKİLATLARA ve PARTLİLERE TEŞEKKÜR
AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir’in İstanbul’un üç katı büyüküğünde bir coğrafyaya sahip olduğunu hatırlattığı konuşmasında bölgenin dört bir tarafından Danışma Meclisi Toplantısına katılan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. 
1 Kasım seçimleri için herkese teşekkür eden ve bu seçimi artık geride bıraktıklarını belirten Orkan, 7 Haziran seçimlerinden sonra kafalarda oluşan soru işaretleri ve endişelerin 1 Kasım'da ortadan kalktığını söyledi.
KISKANANLAR ÇATLASIN
Bazı çevrelerin içerideki işbirlikçileriyle beraber Türkiye’nin iyi olmasını istemediklerini ifade eden Dinçer Orkan,”Türkiye dünyada 16. gelişmiş ekonomiye sahip olmasına rağmen dünyada en çok yardım yapan birinci ülke. Bu muazzam bir şey. 
Ekonomisi bizden daha iyi olan ülkeleri bile geride bırakıp birinci olduk, ben bundan kıvanç duyuyorum. Hükümetlerimiz sayesinde 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşırken de dünyadaki en güçlü ilk 10 ekonomideki yerimizi alacağız. 
SÖZ VERDİK YERİNE GETİRİYORUZ
1 Kasım seçimlerinden önce verilen sözler önemliydi, şimdi seçim vaatleri tek tek yerine getiriliyor. 
Asgari ücret 1.300 TL olarak kesinleşti ve onaylandı. Asgari geçim indirimi kesintisi kaldırılıyor. Ayrıca üniversite öğrencilerimizin aldığı bursu 400 TL'ye çıkardık. 
Allah'ın izniyle önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi daha güzel, daha ferah bir ülke haline getireceğiz. 
Ekonomimiz daha iyi oldukça daha güçlü Türkiye olacağız. Tabi bunu yaparken de bizim en büyük önceliğimiz belediyeler.
 
ALLAH EDİP UĞUR'DAN RAZI OLSUN
Her ilçede Büyükşehir’in yatırımlarını görüyoruz, Büyükşehir’in her noktaya ulaştığını görüyoruz. Gerek yollar, gerek arıtma tesisleri, birçok hizmeti bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'a çok teşekkür ediyorum, ondan Allah razı olsun. Boşuna demiyorlar, 'Tarlada izi olanın harmanda sözü olur' diye, o sözün sahibi de Edip Uğur'dur, Allah ondan razı olsun. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar götüreceğiz" diye konuştu.

Başkan Ahmet Edip Uğur, katıldığı Danışma Meclisinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Haber Merkezi