31 Mart seçim çalışmalarını sürdüren Başkan Avcı, kırsal mahallelerde ziyaretlerde bulundu. Ayşebacı, Pamukçu, Köseler ve Yakupköy’de çalışmalarını sürdüren Avcı, katıldığı radyo programında da projeleri hakkında bilgiler verdi.  Bahçelievler Mahallesi’nde 27 dönümlük alan üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi kurmak istediklerini söyleyen Avcı, “Komplekste tenis kortu, yüzme havuzu, spor alanları ve Balıkesir’in ilk Skate Parkı olacak” dedi.


Radyo 10 Genel Yayın Yönetmeni kıdemli gazeteci Doğan Alparslan'ın programına konuk olan başkan Avcı, projelerinden örnekler paylaştı.

Altıeylül Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın AK Partili Belediye Başkan adayı Hasan Avcı, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ayşebacı, Pamukçu, Köseler ve Yakupköy’de çalışmalarını sürdüren Başkan Avcı’ya AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, belediye meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri eşlik etti. Mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Avcı, hem vatandaşları dinledi hem de yarına dair gerçekleştirmek istediği hizmet ve projelerini anlattı. Avcı, Altıeylül’de kendisine Büyükşehir’de ise Yücel Yılmaz’a destek istedi.

Başkan Avcı mahalle ziyaretleri öncesi ise Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Burhan Erdayı İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterileri izledi. Avcı, Balıkesir'in ilgiyle takip edilen radyosu Radyo10'da gazeteci Doğan Alparslan'ın programına  konuk olarak yapılan çalışmaları ve projelerini anlatarak, vatandaşların merak ettikleri soruları yanıtladı.

‘SOSYAL HAYAT KONFORUNU ARTTIRMALIYIZ’

İnsanların mutluluğu için gayret sarf ettiklerini söyleyen Başkan Avcı, “Vatandaşlarımızın sosyal hayat konforunu arttırmamız lazım. Şuan kültür merkezi inşaatımız devam ediyor. ALGEM hizmet binası inşaatımız devam ediyor. ALGEM binamızın içerisinde çocuklarımız için 250 kişilik sinema salonumuz var. Burada çocuklarımızı farklı tiyatro etkinlikler ve sosyal etkinlikler içerisinde bulundurmak istiyoruz. Yine kültür merkezimizde 500 kişilik salonumuz var bu salonumuzda da vatandaşlarımızı farklı etkinliklerle buluşturmak istiyoruz.” dedi.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YAŞAM KOMPLEKSİ

Vatandaşların nefes alabilecekleri yeşil alan yatırımlarını da arttırmayı hedeflediklerini belirten Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tabi bunların yanında yeşil alanlar, nefes alınan alanlar yapmak istiyoruz. Çevre yolu parkı var, geçmiş dönemde yapılamadı inşallah ize nasip olur, orayı projelendiriyoruz. Orada vatandaşlarımızın yürüme yerlerinden spor yapabilecekleri alanlar düşünüyoruz. Yine Asuva Park’ın olduğu alanın yanındaki alan için bir anket yaptırdık. Orayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi haline getiriyoruz. O alan Kaymakamlık lojmanı olarak planlanmıştı ama Milli Emlak orayı satışa çıkardı. Ticaret ve konut alanı olarak. Biz orayı ticarete çevirmemiş, belediye hizmet alanı olarak değerlendirmiştik. Vatandaşımıza orada çözüm bulalım diye.

Milli Emlak’la da mahkemeliktik. Bakan bey geldiğinde durumu arz ettik. Burası önemli bir yer. Biz yüzme havuzlu sosyal tesis yapmak istiyoruz dedik. İçerisinde hem spor salonu, hemde yüzme havuzu olsun, restoran ve kafeteryası olsun ve vatandaşımız orada nefes alsın istedik. Burayı bize verin demiştik. Bakan bey bizi kırmadı, Milli Emlak davadan vazgeçti ve 6 milyona satışa çıkarılan yerin satışı da iptal oldu ve Altıeylül Belediyesi’ne şimşek hızıyla geldi. Şuan projelerimizi yapıyoruz. Orada 3 bin metrekare gibi bir inşaat alanı var ki, çok büyük bir alan. Bu sadece inşaat alanı. Oraya güzel bir kompleks yapacağız”.

BALIKESİR’İN İLK SKATE PARKI KURULACAK

Kurulacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi alanının yanında boş alanlarda olduğunu söyleyen Avcı, buradaki yeşil alan miktarını arttıracaklarını belirtti. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği ve Balıkesir’de bulunmayan Skate Parkı’nı da bu alanda inşa etmek istediklerini müjdeleyen Avcı, “Gençlerimiz orada enerjilerini harcayacakları e iyi vakit geçirebilecekleri bir alanı inşa edeceğiz. Skate Parkı’n yanında orada tenis kortları olacak. Basketbol, futbol sahaları, yürüyüş alanları olacak. Asuva Park ile aradaki yolu da kapatarak ve Asuva’yı da işin içerisine dahil ederek 27 dönümlük bir alanda hem içerisinde yüzme havuzunun olduğu, hem de insanlarımızın nefes aldığı Bahçelievler’e yakışır olan bir alan kazandıracağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi imsini de vererek Ulu Önder Atatürk’e ve mahallemize yakışan bir tesis olsun istedik” dedi.

Editör: Haber Merkezi