Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran'da jeotermal enerji ile merkezi ısınma sistemlerinin kurulabilmesi ve jeotermal suyla kaplıcalar turizminin, jeotermal enerjiyle seracılığın ve pansiyonculuğun başlatılması için ilk adımı attı.

Ön fizibilite çalışmalarını kısa sürede başlatarak Havran'da yaratılacak istihdam ve kalkınmada, insanların ekonomik olarak güçleneceğini ve az olan iş alanlarının kaplıca turizmi ve ısınma sistemleriyle artacağını kaydeden Ali Aydınlıoğlu, Jeotermal Enerji Kaynakları ve Tüketicilerini Koruma Derneklerinin kurucusu ve eski başkanı iş adamı Uğur Paksoy’un bu çalışmalarda yardımcı olduğunu söyledi.

BALIKESİR'E ANITLAR KURULU

Aydınlıoğlu, Balıkesir'in ve özellikle körfezin en büyük sorunlarından biri olan, ikinci derecedeki sit alanları yüzünden yıllardır Anıtlar Kurulu'nda bekleyen konut ve arazi dosyalarıyla ilgili olarak, Anıtlar Kurulu’nun Bursa da olması nedeniyle bugüne kadar sit alanı kapsamında bekleyen ve bir türlü çözüme ulaşmayan sorunların çözülmesi amacıyla Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Tekmeci ve Ak Parti Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu ile kurulun Balıkesir'de kurulması için gerekli dosyayı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Kültür Bakanlığa teslim etti.

Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "Bugüne kadar sonuçlandırılmamış ve gündeme getirilmemiş ne kadar mesele varsa kamu yararı gereği sonuna kadar takip ederek neticelendireceğim. Meclisin tatilde olması vekillerinde tatilde olmasını gerektirmez" dedi.

Editör: Haber Merkezi